Грци су већи ''лузери'' од Орлова!

Чињеница, али слаба утеха. Србија у пријатељском мечу победила Грчку на Криту 2:0. Радован Ћурчић водио тим и прилично изменио састав у односу на Данску.

Фудбал 18.11.2014 | 20:15
Грци су већи ''лузери'' од Орлова!

Головима Радосава Петровића и Немање Гудеља, Србија је у гостима победила Грчку 2:0 (1:0) у пријатељском мечу и тако, можда, најавила боље и срећније дана у 2015. години.

Ова година почела је тријумфом против Ираца (2:1), па је савладана и Јамајка (2:1) у мају на америчкој турнеји… И од тада нисмо знали за победу (ако не рачунамо службених 3:0 против Албаније).


После лошег првог полувремена, наш тим показао је бољу игру у другом делу. Петровић је у 60. минуту искористио одличан центаршут Тошића и главом постигао гол, да би Гудељ у последњем минуту судијске надокнаде фантастичним голом са око 30 метара ставио тачку на гостовање Србије у Грчкој.

Да ли би било поштено говорити о напретку у игри "орлова", само неколико дана после утакмице са Данцима у Београду? По нашем мишљењу - не!

Прво, две утакмице, са Скандинавцима и вечерашња против Грка, имају врло мало додирних тачака.

Она одиграна у петак била је такмичарска и изузетно битна за "орлове". Друга - пријатељска и вероватно "морање" за већину српских репрезентативаца после свега што се дешавало на стадиону Партизана.

Ако упоредимо и тренутни квалитет ривала, Данци имају лепу предност у односу на Хелене.

Грци су можда у још горем расположењу дочекали меч са Србијом. На последњем Светском првенству мало је фалило да играју четвртфинале, а у петак су били суочени са незапамћеном бруком у Пиреју, где су их Фарани победили 1:0.

Утакмица између Србије и Грчке требало је да буде дуел у којем ће селектори Дик Адвокат и Клаудио Ранијери испробати додатне варијанте и неке играче за пролећни наставак квалификација за Европско првенство 2016. године.

Неколико дана пред сусрет на Криту два савеза су морала да потраже нова решења за клупе националних тимова. Адвокат се повукао, док је Ранијери смењен. Две репрезентације, после само три, односно четири одиграна меча у квалификацијама, налазе се на рубу испадања из трке за Француску.

Из младих тимова прекомандовани су Радован Ћурчић и Костас Цанас. Наводно као привремена решења, а да ли ће и у будуће водити "А" тимове, тешко је закључити.

Мало ћемо се одморити од репрезентације, све до 29. марта, када гостујемо у Португал у мечу "бити ил' не бити".

Коментари / 0

Оставите коментар