Grci su veći ''luzeri'' od Orlova!

Činjenica, ali slaba uteha. Srbija u prijateljskom meču pobedila Grčku na Kritu 2:0. Radovan Ćurčić vodio tim i prilično izmenio sastav u odnosu na Dansku.

Fudbal 18.11.2014 | 20:15
Grci su veći ''luzeri'' od Orlova!

Golovima Radosava Petrovića i Nemanje Gudelja, Srbija je u gostima pobedila Grčku 2:0 (1:0) u prijateljskom meču i tako, možda, najavila bolje i srećnije dana u 2015. godini.

Ova godina počela je trijumfom protiv Iraca (2:1), pa je savladana i Jamajka (2:1) u maju na američkoj turneji… I od tada nismo znali za pobedu (ako ne računamo službenih 3:0 protiv Albanije).


Posle lošeg prvog poluvremena, naš tim pokazao je bolju igru u drugom delu. Petrović je u 60. minutu iskoristio odličan centaršut Tošića i glavom postigao gol, da bi Gudelj u poslednjem minutu sudijske nadoknade fantastičnim golom sa oko 30 metara stavio tačku na gostovanje Srbije u Grčkoj.

Da li bi bilo pošteno govoriti o napretku u igri "orlova", samo nekoliko dana posle utakmice sa Dancima u Beogradu? Po našem mišljenju - ne!

Prvo, dve utakmice, sa Skandinavcima i večerašnja protiv Grka, imaju vrlo malo dodirnih tačaka.

Ona odigrana u petak bila je takmičarska i izuzetno bitna za "orlove". Druga - prijateljska i verovatno "moranje" za većinu srpskih reprezentativaca posle svega što se dešavalo na stadionu Partizana.

Ako uporedimo i trenutni kvalitet rivala, Danci imaju lepu prednost u odnosu na Helene.

Grci su možda u još gorem raspoloženju dočekali meč sa Srbijom. Na poslednjem Svetskom prvenstvu malo je falilo da igraju četvrtfinale, a u petak su bili suočeni sa nezapamćenom brukom u Pireju, gde su ih Farani pobedili 1:0.

Utakmica između Srbije i Grčke trebalo je da bude duel u kojem će selektori Dik Advokat i Klaudio Ranijeri isprobati dodatne varijante i neke igrače za prolećni nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Nekoliko dana pred susret na Kritu dva saveza su morala da potraže nova rešenja za klupe nacionalnih timova. Advokat se povukao, dok je Ranijeri smenjen. Dve reprezentacije, posle samo tri, odnosno četiri odigrana meča u kvalifikacijama, nalaze se na rubu ispadanja iz trke za Francusku.

Iz mladih timova prekomandovani su Radovan Ćurčić i Kostas Canas. Navodno kao privremena rešenja, a da li će i u buduće voditi "A" timove, teško je zaključiti.

Malo ćemo se odmoriti od reprezentacije, sve do 29. marta, kada gostujemo u Portugal u meču "biti il' ne biti".

Komentari / 0

Ostavite komentar