Саво: Не смијем погријешити код избора селектора!

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Саво Милошевић рекао је да неће журити око избора новог селектора, јер национални тим нема право на грешку и мора да остане у трци за пласман на Европско првенство.

Фудбал 18.11.2014 | 21:15
Саво: Не смијем погријешити код избора селектора!

Холанђанин Дик Адвокат недавно је поднео оставку због лошег старта у квалификацијама, док ће екипу на пријатељском мечу на Криту против Грчке водити селектор младе репрезентације Радован Ћурчић.

"Недавно сам био врло јасан и не желим да улазим у даљу причу. Цхурчић ће водити утакмицу против Грчке, а после тога ћемо решавати и размишљати о наредним потезима. Нисам од јуче у Савезу и имам идеју. Нисам почео да размишљам о овоме пре два дана, знам у ком смеру би требало да идемо и какав профил селекора нам је потребан. Избор спрских тренера је сужен, али их има”, рекао је Милошевић Тањугу.

Некадашњи репрезентативац Југославије истакао је да би сваки погрешан потез значио удаљавање од пласмана на шампионат Европе у Француској.

"Немамо никакво право на грешку и све одлуке које будемо доносили морају да буду одличне. Сваки погрешан корак значиће смањење шанси да се оде на ЕП и због тога не треба журити. Разумем притисак јавности и занимање медија, али ово није ситуација која се решава за један дан", навео је Милошевић.

Милошевић је казао да екипа поседује квалитет, али да играчи имају проблем у главама.

"Убеђен сам да екипа може да се издигне изнад актуелне ситуације, али уз доста промена. Ту мислим пре свега на приступ играча, проблем у главама, организацији и жељи. Мора да се промени и подигне на виши ниво ако желимо да се укључимо у борбу за ЕП. Имамо квалитет да се носимо са било којом репрезентацијом, ако смо прави и ако дамо максимум", казао је потпредседник ФСС-а.

Национални тим је последњи пут играо на Европском првенству у Белгији и Холандији 2000. године, тада под именом Југославија, када је Милошевић био најбољи стрелац.

"Пропустили смо претходна два такмичења и нови неуспех би се рефлектовао на наш фудбал. Ипак, српски фудбал и поред тога извози играче, чак више него што треба. Неће стати фудбал, јер живот иде даље, али не желим оправдање у случају неуспеха. Није битно колико пута паднеш, него колико си јак и колико пута можеш да устанеш. Не знам из ког разлога, али увек нам је теже било да се квалификујемо на ЕП, тако и када смо били Југославија. Сада смо још мања земља и имамо мањи избор", закључио је Милошевић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хазим

18.11.2014 20:18

Узми сафета сусица

ОДГОВОРИТЕ