Savo: Ne smijem pogriješiti kod izbora selektora!

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević rekao je da neće žuriti oko izbora novog selektora, jer nacionalni tim nema pravo na grešku i mora da ostane u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbal 18.11.2014 | 21:15
Savo: Ne smijem pogriješiti kod izbora selektora!

Holanđanin Dik Advokat nedavno je podneo ostavku zbog lošeg starta u kvalifikacijama, dok će ekipu na prijateljskom meču na Kritu protiv Grčke voditi selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić.

"Nedavno sam bio vrlo jasan i ne želim da ulazim u dalju priču. Churčić će voditi utakmicu protiv Grčke, a posle toga ćemo rešavati i razmišljati o narednim potezima. Nisam od juče u Savezu i imam ideju. Nisam počeo da razmišljam o ovome pre dva dana, znam u kom smeru bi trebalo da idemo i kakav profil selekora nam je potreban. Izbor sprskih trenera je sužen, ali ih ima”, rekao je Milošević Tanjugu.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije istakao je da bi svaki pogrešan potez značio udaljavanje od plasmana na šampionat Evrope u Francuskoj.

"Nemamo nikakvo pravo na grešku i sve odluke koje budemo donosili moraju da budu odlične. Svaki pogrešan korak značiće smanjenje šansi da se ode na EP i zbog toga ne treba žuriti. Razumem pritisak javnosti i zanimanje medija, ali ovo nije situacija koja se rešava za jedan dan", naveo je Milošević.

Milošević je kazao da ekipa poseduje kvalitet, ali da igrači imaju problem u glavama.

"Ubeđen sam da ekipa može da se izdigne iznad aktuelne situacije, ali uz dosta promena. Tu mislim pre svega na pristup igrača, problem u glavama, organizaciji i želji. Mora da se promeni i podigne na viši nivo ako želimo da se uključimo u borbu za EP. Imamo kvalitet da se nosimo sa bilo kojom reprezentacijom, ako smo pravi i ako damo maksimum", kazao je potpredsednik FSS-a.

Nacionalni tim je poslednji put igrao na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji 2000. godine, tada pod imenom Jugoslavija, kada je Milošević bio najbolji strelac.

"Propustili smo prethodna dva takmičenja i novi neuspeh bi se reflektovao na naš fudbal. Ipak, srpski fudbal i pored toga izvozi igrače, čak više nego što treba. Neće stati fudbal, jer život ide dalje, ali ne želim opravdanje u slučaju neuspeha. Nije bitno koliko puta padneš, nego koliko si jak i koliko puta možeš da ustaneš. Ne znam iz kog razloga, ali uvek nam je teže bilo da se kvalifikujemo na EP, tako i kada smo bili Jugoslavija. Sada smo još manja zemlja i imamo manji izbor", zaključio je Milošević.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hazim

18.11.2014 20:18

Uzmi safeta susica

ODGOVORITE