Управо почиње: ''Храбро срце'' против ''Албиона''!

Формално јесте, али то никада неће бити пријатељски меч! На Селтик парку од 21.00 Шкоти дочекују “старог непријатеља“ Енглеску.

Фудбал 18.11.2014 | 21:00
Управо почиње: ''Храбро срце'' против ''Албиона''!

Шкотска и Енглеска одиграће вечерас пријатељску утакмицу на Селтик парку и то ће бити њихов 112. меч што је апсолутни рекорд у броју утакмица између било које две репрезентације на свету. Први меч стари ривали одиграли су давне 1878. године, а Шкоти су славили у Лондону - 3:1.

Данима је већ загрејана атмосфера на Острву, сви жељно ишчекују дерби! Шкоти, тачније њихова чувена Тартан армија, сигурно ће напунити стадион до последњег места, а селектор Енглеске има само лепе речи за противничке навијаче и сматра да то неће лоше утицати на његову екипу.

Напротив.
"Шкотски навијачи су изузетни, посебно на Селтик парку. То је све у реду, таква атмосфера је потребна мојој екипи. Мислим да ће ми ова утакмица најбоље показати на какавом смо путу као тим", сматра Рој Хоџсон, а преноси ББЦ.
"Желимо да се надмећемо и да што скупље продамо кожу. Енглеска је лако изашла на крај са Словенијом, поседује квалитетне појединце и биће нам јако тешко вечерас", рекао је селектор Шкотске Гордон Страхан који је препородио популарне "сукњице" од како је преузео национални тим своје земље, јануара 2013.

Занимљиво, Шкоти су две најпознатије победе над Албионом остварили на легендарном Вемблију, усред Лондона. Прво су 1967. године славили са 3:2, само годину дана након што је Енглеска освојила Мундијал и одмах се самопрогласила светским правком. Потом су 10 година касније победили 2:1, а Тартан армија је по завршетку утакмице упала на терен, срушила конструкције голова и сатима славила победу над "старим непријатељем" у његовом храму фудбала (аулд енемy, како кажу Шкоти).

Енглези су се реванширали баш на Вемблију и то 1996, када су на Европском првенству елиминисали Шкоте из даљег такмичења, (2:0) а Пол Газа Гаскојн је, после промашеног пенала Герија Мекалистера, постигао један од најлепших голова у историји енглеског националног тима.

Последњи меч Шкоти и Енглези су одиграли 2013, када је Албион славио у пријатељској утакмици (3:2). Победоносни гол постигао је Ники Ламберт у првом додиру са лоптом на свом дебију.

Вечерашњи меч игра се од 21 час.

Коментари / 0

Оставите коментар