Доњецк: Поново борбе око аеродрома

Јаке експлозије и артиљеријска ватра потресају аеродром у Доњецку на истоку Украјине, упркос покушајима да се преговорима стане на крај оружаним сукобима.

Свијет 17.11.2014 | 22:14
Доњецк: Поново борбе око аеродрома

У близини стратешки важног аеродрома новинар британске агенције Ројтерс чуо је на неколико места артиљеријску ватру и јаке експлозије у најновијим окршајима про-руских и владиних снага.

Потпредседник самопроглашене Доњецке Републике Андреј Пургин изјавио је јуче да су проруске снаге постигле споразум са украјинском војском да се заустави гранатирање око аеродрома у Доњецку.

Међутим, портпарол украјинске војске у Кијеву навео је да је споразум "једино значио да побуњеници покупе мртве и рањене са аеродрома".

"Сада разумем, они су покупили тела и почели поново да пуцају", рекао је портпарол украјинске војске Владислав Селезњов.

Ројтерс наводи да свака страна оптужује другу за кршење примирја на истоку Украјине од када су проруске снаге одржале изборе 2. новембра, које су званични Кијев и Запад оценили као кршење договора из Минска о примирју.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Стари?

17.11.2014 23:56

Док "Америка" води главну ријеч , ту мира нема нити га може бити! Жао ми становништва Донбаса,никоме дужни ни криви !!!УЖАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

18.11.2014 00:01

Ваљда вам брзо стигне помоћ да самељете украјинске фашисте. Ми смо увјек били и остаћемо браћа, политика је нешто друго...нека знају они који сумњају у то.

ОДГОВОРИТЕ