Donjeck: Ponovo borbe oko aerodroma

Jake eksplozije i artiljerijska vatra potresaju aerodrom u Donjecku na istoku Ukrajine, uprkos pokušajima da se pregovorima stane na kraj oružanim sukobima.

Svijet 17.11.2014 | 22:14
Donjeck: Ponovo borbe oko aerodroma

U blizini strateški važnog aerodroma novinar britanske agencije Rojters čuo je na nekoliko mesta artiljerijsku vatru i jake eksplozije u najnovijim okršajima pro-ruskih i vladinih snaga.

Potpredsednik samoproglašene Donjecke Republike Andrej Purgin izjavio je juče da su proruske snage postigle sporazum sa ukrajinskom vojskom da se zaustavi granatiranje oko aerodroma u Donjecku.

Međutim, portparol ukrajinske vojske u Kijevu naveo je da je sporazum "jedino značio da pobunjenici pokupe mrtve i ranjene sa aerodroma".

"Sada razumem, oni su pokupili tela i počeli ponovo da pucaju", rekao je portparol ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov.

Rojters navodi da svaka strana optužuje drugu za kršenje primirja na istoku Ukrajine od kada su proruske snage održale izbore 2. novembra, koje su zvanični Kijev i Zapad ocenili kao kršenje dogovora iz Minska o primirju.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Stari?

17.11.2014 23:56

Dok "Amerika" vodi glavnu riječ , tu mira nema niti ga može biti! Žao mi stanovništva Donbasa,nikome dužni ni krivi !!!UŽAS.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

18.11.2014 00:01

Valjda vam brzo stigne pomoć da sameljete ukrajinske fašiste. Mi smo uvjek bili i ostaćemo braća, politika je nešto drugo...neka znaju oni koji sumnjaju u to.

ODGOVORITE