Да ли ће ЕУ казнити Израел?

У једном интерном документу ЕУ предлаже се серија „акција“ којим би се могао казнити Израел због изградње домова за Јевреје на окупираној Западној обали.

Свијет 17.11.2014 | 20:56
Да ли ће ЕУ казнити Израел?

Документ позива на потезе против европских компанија које делују у јеврејским насељима, као и одбијање пословања с насељеницима, укључујући политичаре и јавне личности које се противе оснивању
палестинске државе, преноси Асошијетед прес извештаје у израелским медијима.

Тај документ је међутим само основа за будуће дискусије и далеко је од тога да постане политика али су предлози засновани на информалним проценама које су дале земље чланице.

Документ је данас објавио израелски лсит „Хаарец“, а аутентичности је потврдио један дипломата ЕУ који је тражио да му се име не помиње.

 

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

18.11.2014 08:14

Гледах синоћ Шиндлерову листу. Какав су геноцид не виђених размјера направили над Јеврејима. Упсталом то је историјска чињеница. Ко је једном прочитао Библију зна да да Израел не може бити окупатор. Напротив. Двољно су су несреће доживјели да би то допустили опет. Сада треба да им дође ИСИС и одсјеца главе?! Није ми јасно чему толико фама према Израелу. Они заслужују велико поштовање јер недају да им с догоди оно из ИИ свјетског рата. Изгледа да запад опет постаје фашистички...

ОДГОВОРИТЕ