Da li će EU kazniti Izrael?

U jednom internom dokumentu EU predlaže se serija „akcija“ kojim bi se mogao kazniti Izrael zbog izgradnje domova za Jevreje na okupiranoj Zapadnoj obali.

Svijet 17.11.2014 | 20:56
Da li će EU kazniti Izrael?

Dokument poziva na poteze protiv evropskih kompanija koje deluju u jevrejskim naseljima, kao i odbijanje poslovanja s naseljenicima, uključujući političare i javne ličnosti koje se protive osnivanju
palestinske države, prenosi Asošijeted pres izveštaje u izraelskim medijima.

Taj dokument je međutim samo osnova za buduće diskusije i daleko je od toga da postane politika ali su predlozi zasnovani na informalnim procenama koje su dale zemlje članice.

Dokument je danas objavio izraelski lsit „Haarec“, a autentičnosti je potvrdio jedan diplomata EU koji je tražio da mu se ime ne pominje.

 

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

18.11.2014 08:14

Gledah sinoć Šindlerovu listu. Kakav su genocid ne viđenih razmjera napravili nad Jevrejima. Upstalom to je istorijska činjenica. Ko je jednom pročitao Bibliju zna da da Izrael ne može biti okupator. Naprotiv. Dvoljno su su nesreće doživjeli da bi to dopustili opet. Sada treba da im dođe ISIS i odsjeca glave?! Nije mi jasno čemu toliko fama prema Izraelu. Oni zaslužuju veliko poštovanje jer nedaju da im s dogodi ono iz II svjetskog rata. Izgleda da zapad opet postaje fašistički...

ODGOVORITE