Енди Кол: МЈ још жали за Видићем!

Видић је легенда клуба, много нам недостаје и сви овде жале што је отишао - каже за “Блиц” амбасадор Манчестера, бивши голгетер “ђавола” и репрезентативац Енглеске.

Фудбал 17.11.2014 | 22:45
Енди Кол: МЈ још жали за Видићем!

Захваљујући партнерству са Манчестер јунајтедом, Еуробанк је први у региону почео да издаје “Манцхестер Унитед Паyпасс МастерЦард” платне картице. Тим поводом, ове године Србију је посетио Двајт Јорк, а друга легенда клуба и енглеског фудбала Енди Кол, у ексклузивном разговору за “Блиц” прича о Немањи Видићу, репрезентацији Србије, Премијер лиги...

Колико времена ће Јунајтеду бити потребно да превазиђе кризу?

- Биће потребно време. У Енглеској је жестока конкуренција и има много јаких тимова. Можда ће Јунајтеду бити потребно годину или две да се поново бори за титулу, али сам сигуран да ће се са Ван Галом на клупи ситуација поправити. Ангажовали смо одличне играче и само је питање времена када ће ствари почети да се поправљају - каже Кол за “Блиц”.

Недостаје ли вам Видић ове сезоне?

- Недостаје нам његово присуство у одбрани. Уливао је страх противнику и нападачи не воле да играју против њега. Немањино лидерство је имало велики утицај на тим и био је заслужан за чврсту одбрану. Ове сезоне смо саставили нову одбрамбену линију и потребно је време да се она ухода, али сам сигуран да ће наставити да игра све боље.

Видић је у Јунајтеду оставио неизбрисив траг?

- Вида је одличан играч. Видели смо се када је одлазио у Интер, рекао ми је тада како је право време да крене даље. Недостаје нам ове сезоне, био је веома добар капитен, увек посвећен клубу. Навијачи га воле и увек ће га се сећати као једне од легенди клуба.

Шта знате о преласку нашег младог голмана Вање Милинковића - Савића у Јунајтед?

- Јунајтед је познат по томе да има најбоље голмане и Вања је препознат као звезда у успону. Сигуран сам да ће добити прилику да покаже шта зна. Кад погледате успех Де Хее, видећете да знамо да препознамо таленат. Чули смо много лепих ствари о Вањи и све то обећава успешну каријеру.

Колико познајете српски фудбал?

- Више знам о репрезентацији него о клубовима. Мислио сам да ће Србија у квалификацијама за Евро 2016. бити јача него у онима за Мундијал, поготову јер увек даје квалитетне фудбалере који играју у најјачим европским лигама. Немате успешан старт у квалификацијама, али имате талента да то исправите и покажете се као права претња.

“Ђаволи” ће ове сезоне тешко до титуле, а до Лиге шампиона?

- Испали смо из Лиге купа. Потребно нам је мало среће, али имамо шансе у ФА купу, такмичење у којем менаџер Ван Гал види прилику да освоји свој први трофеј. Биће тешко да освојимо Премијер лигу. Нисам сигуран да смо спремни, али играчи ће бар дати све од себе да победе све препреке на путу до пласмана у Лигу шампиона.

Да ли планирате да посетите Београд, с обзиром на то да сте амбасадор Јунајтеда?

- Чуо сам лепе ствари о нашем партнерству са Еуробанком и волео бих да имам прилике да посетим Србију. Мој пријатељ Двајт Јорк је недавно био у посети и са успехом промовисао нове Манчестер јунајтед картице. Толико му се допало да је остао једну ноћ дуже него што је првобитно планирао! Иначе, пре пар година сам био у Србији да гледам сина који је играо за млађе категорије енглеске репрезентације, али нажалост, нисам имао прилике да останем дуже, тако да ћу можда ускоро имати нову прилику - додао је Кол.

Коментари / 0

Оставите коментар