Endi Kol: MJ još žali za Vidićem!

Vidić je legenda kluba, mnogo nam nedostaje i svi ovde žale što je otišao - kaže za “Blic” ambasador Mančestera, bivši golgeter “đavola” i reprezentativac Engleske.

Fudbal 17.11.2014 | 22:45
Endi Kol: MJ još žali za Vidićem!

Zahvaljujući partnerstvu sa Mančester junajtedom, Eurobank je prvi u regionu počeo da izdaje “Manchester United Paypass MasterCard” platne kartice. Tim povodom, ove godine Srbiju je posetio Dvajt Jork, a druga legenda kluba i engleskog fudbala Endi Kol, u ekskluzivnom razgovoru za “Blic” priča o Nemanji Vidiću, reprezentaciji Srbije, Premijer ligi...

Koliko vremena će Junajtedu biti potrebno da prevaziđe krizu?

- Biće potrebno vreme. U Engleskoj je žestoka konkurencija i ima mnogo jakih timova. Možda će Junajtedu biti potrebno godinu ili dve da se ponovo bori za titulu, ali sam siguran da će se sa Van Galom na klupi situacija popraviti. Angažovali smo odlične igrače i samo je pitanje vremena kada će stvari početi da se popravljaju - kaže Kol za “Blic”.

Nedostaje li vam Vidić ove sezone?

- Nedostaje nam njegovo prisustvo u odbrani. Ulivao je strah protivniku i napadači ne vole da igraju protiv njega. Nemanjino liderstvo je imalo veliki uticaj na tim i bio je zaslužan za čvrstu odbranu. Ove sezone smo sastavili novu odbrambenu liniju i potrebno je vreme da se ona uhoda, ali sam siguran da će nastaviti da igra sve bolje.

Vidić je u Junajtedu ostavio neizbrisiv trag?

- Vida je odličan igrač. Videli smo se kada je odlazio u Inter, rekao mi je tada kako je pravo vreme da krene dalje. Nedostaje nam ove sezone, bio je veoma dobar kapiten, uvek posvećen klubu. Navijači ga vole i uvek će ga se sećati kao jedne od legendi kluba.

Šta znate o prelasku našeg mladog golmana Vanje Milinkovića - Savića u Junajted?

- Junajted je poznat po tome da ima najbolje golmane i Vanja je prepoznat kao zvezda u usponu. Siguran sam da će dobiti priliku da pokaže šta zna. Kad pogledate uspeh De Hee, videćete da znamo da prepoznamo talenat. Čuli smo mnogo lepih stvari o Vanji i sve to obećava uspešnu karijeru.

Koliko poznajete srpski fudbal?

- Više znam o reprezentaciji nego o klubovima. Mislio sam da će Srbija u kvalifikacijama za Evro 2016. biti jača nego u onima za Mundijal, pogotovu jer uvek daje kvalitetne fudbalere koji igraju u najjačim evropskim ligama. Nemate uspešan start u kvalifikacijama, ali imate talenta da to ispravite i pokažete se kao prava pretnja.

“Đavoli” će ove sezone teško do titule, a do Lige šampiona?

- Ispali smo iz Lige kupa. Potrebno nam je malo sreće, ali imamo šanse u FA kupu, takmičenje u kojem menadžer Van Gal vidi priliku da osvoji svoj prvi trofej. Biće teško da osvojimo Premijer ligu. Nisam siguran da smo spremni, ali igrači će bar dati sve od sebe da pobede sve prepreke na putu do plasmana u Ligu šampiona.

Da li planirate da posetite Beograd, s obzirom na to da ste ambasador Junajteda?

- Čuo sam lepe stvari o našem partnerstvu sa Eurobankom i voleo bih da imam prilike da posetim Srbiju. Moj prijatelj Dvajt Jork je nedavno bio u poseti i sa uspehom promovisao nove Mančester junajted kartice. Toliko mu se dopalo da je ostao jednu noć duže nego što je prvobitno planirao! Inače, pre par godina sam bio u Srbiji da gledam sina koji je igrao za mlađe kategorije engleske reprezentacije, ali nažalost, nisam imao prilike da ostanem duže, tako da ću možda uskoro imati novu priliku - dodao je Kol.

Komentari / 0

Ostavite komentar