Лациово оружје за Јуве су - Срби!

Римски Месађеро пише да Небескоплави највише очекују од Ђорђевића и повратника Басте у мечу са шампионом који се игра у суботу.

Фудбал 17.11.2014 | 21:00
Лациово оружје за Јуве су - Срби!

Лацио се узда у своје Србе пред меч с Јувентусом на Олимпијском стадиону следеће суботе, пише римски дневник Месађеро.

Један би требало да осигура голове, а други чврстину у одбрани. Од Филипа Ђорђевића се очекује ефикасност, док се од Душана Басте тражи да пружи сигурност одбрамбеној линији Небескоплавих и да зада главобољу по десном боку, где је Јувентусова можда једина слабија тачка. У тексту с насловом који представља игру речи: „Лацио, два (српска) изненађења у рукаву", пише да ће тренер Лација Стефано Пиоли базирати игру и изненађења за Јувентус на двојици наших фудбалера.

Лист хвали понашање Ђорђевића, који и поред неразумљивог давања предности Данку Лазовићу од стране сада већ бившег селектора Србије Дика Адвоката, није направио ниједан гест, а камоли дао изјаву која би мирисала на полемику.
„Желим да постигнем гол, по могућству одлучујући, против великог ривала, као што су Рома, Јувентус или Интер. Било би фантастично", изјавио је Ђорђевић.

Филип није постигао гол против Милана на свом дебију у Серији А, али као да јесте, јер да није било њега, Алекс не би био приморан да затресе сопствену мрежу. Календар је хтео да први наредни велики Лацијев противник буде Јувентус.

Месађеро открива да Ђорђевић врло темељно студира, самоиницијативно и помоћу телевизијских снимака, слабе тачке дефанзиваца који би требало да га чувају. У овим данима сваки слободан тренутак користи да анализира Кјелинија и Бонучија који ће се налазити између њега и Буфона.

Римски дневник педантно бележи да ће се Баста вратити на терен против Јувентуса после паузе од 62 дана због повреде. Бастин повратак неће имати само тактички значај за Лацио, већ ће означити и испуњавање услова за исплату од 4.800.000 евра обештећења Удинезеу. Наиме, по слову договора између Лација и тима из Удина, ако Баста одигра пет утакмица за Лацио аутоматски ће бити активирана обавеза откупа његовог играчког картона следећег јуна. Меч против Јувентуса ће бит пета утакмица бившег фудбалера Црвене звезде у дресу Лација.

Тренер Небескоплавих Стефано Пиоли верује да ће с осовином Баста - Кандрева по десној страни терена ставити у неприлике одбрану Јувентуса.

Коментари / 0

Оставите коментар