Laciovo oružje za Juve su - Srbi!

Rimski Mesađero piše da Nebeskoplavi najviše očekuju od Đorđevića i povratnika Baste u meču sa šampionom koji se igra u subotu.

Fudbal 17.11.2014 | 21:00
Laciovo oružje za Juve su - Srbi!

Lacio se uzda u svoje Srbe pred meč s Juventusom na Olimpijskom stadionu sledeće subote, piše rimski dnevnik Mesađero.

Jedan bi trebalo da osigura golove, a drugi čvrstinu u odbrani. Od Filipa Đorđevića se očekuje efikasnost, dok se od Dušana Baste traži da pruži sigurnost odbrambenoj liniji Nebeskoplavih i da zada glavobolju po desnom boku, gde je Juventusova možda jedina slabija tačka. U tekstu s naslovom koji predstavlja igru reči: „Lacio, dva (srpska) iznenađenja u rukavu", piše da će trener Lacija Stefano Pioli bazirati igru i iznenađenja za Juventus na dvojici naših fudbalera.

List hvali ponašanje Đorđevića, koji i pored nerazumljivog davanja prednosti Danku Lazoviću od strane sada već bivšeg selektora Srbije Dika Advokata, nije napravio nijedan gest, a kamoli dao izjavu koja bi mirisala na polemiku.
„Želim da postignem gol, po mogućstvu odlučujući, protiv velikog rivala, kao što su Roma, Juventus ili Inter. Bilo bi fantastično", izjavio je Đorđević.

Filip nije postigao gol protiv Milana na svom debiju u Seriji A, ali kao da jeste, jer da nije bilo njega, Aleks ne bi bio primoran da zatrese sopstvenu mrežu. Kalendar je hteo da prvi naredni veliki Lacijev protivnik bude Juventus.

Mesađero otkriva da Đorđević vrlo temeljno studira, samoinicijativno i pomoću televizijskih snimaka, slabe tačke defanzivaca koji bi trebalo da ga čuvaju. U ovim danima svaki slobodan trenutak koristi da analizira Kjelinija i Bonučija koji će se nalaziti između njega i Bufona.

Rimski dnevnik pedantno beleži da će se Basta vratiti na teren protiv Juventusa posle pauze od 62 dana zbog povrede. Bastin povratak neće imati samo taktički značaj za Lacio, već će označiti i ispunjavanje uslova za isplatu od 4.800.000 evra obeštećenja Udinezeu. Naime, po slovu dogovora između Lacija i tima iz Udina, ako Basta odigra pet utakmica za Lacio automatski će biti aktivirana obaveza otkupa njegovog igračkog kartona sledećeg juna. Meč protiv Juventusa će bit peta utakmica bivšeg fudbalera Crvene zvezde u dresu Lacija.

Trener Nebeskoplavih Stefano Pioli veruje da će s osovinom Basta - Kandreva po desnoj strani terena staviti u neprilike odbranu Juventusa.

Komentari / 0

Ostavite komentar