Петровић: Адвокат је плакао!

"Адвокат само што није сузу пустио када је одлазио. Мало је недостајало, Коларов је одржао говор, дирнуо нас је све", рекао је Жељко Петровић.

Фудбал 17.11.2014 | 19:45
Петровић: Адвокат је плакао!

Ни пуна два дана после дебакла од Данске на сабласно празном стадиону ЈНА страсти се у фудбалској Србији још увек нису смириле. Дик Адвокат је своју мисију завршио после нешто мање од четири месеца, Београд је напустио у суботу по подне, готово неприметно. Врло брзо Саво Милошевић је постављен за потпредседника ФСС-а, после чега је најавио да ће он одредити име новог селектора.

Ипак, пажња јавности и даље је усмерена ка послу који је холандски стручњак обавио. Тачније, није одрадио како је планирао...
„Ево, пре сат сам поразговарао с Адвокатом. Поново ме је питао да ли је направио добар потез, да није погрешио што је тако брзо напустио клупу репрезентације коју је неизмерно волео и имао невиђену жељу да је одведе на ЕУРО у Француској", рекао је Жељко Петровић, први помоћник Дика Адвоката на клупи Србије, у разговору за Журнал.

Иако се Петровићу нимало нису допале поједине критике које су упућене на рачун Малог генерала и комплетне репрезентације, он истиче да су Орлови заслужили негативне оцене...
„Јесмо заслужили критике и то озбиљне, с фудбалског аспекта. Србија је играла лоше, Данска нас је надиграла 70 минута и сваки други коментар је забијање главе у песак. Заслужили смо, сви до једнога критичке коментаре", додао је блиски сарадник холандског стратега.

Свима је јасно да је Србија играла лоше током квалификација, али се и даље намеће питање - шта је Адвоката заправо навело на радикалан потез?
„Утакмица са Албанијом све је променила. УЕФА је донела преседан, погодила нас одлуком у срце. Сад свако може да спреми 1000.000 и направи скандал какав смо видели 14. октобра. Мизерна цена за срамну режију. Само је кажњена Србија, сасекла нас је казна од два меча играња пред празним трибинама. Ко је играо фудбал, добро зна колико је то тешко. Чак и кад не иде, звиждуци могу да вас пробуде, натерају вас да покажете више... Много су нам недостајали навијачи против Данске, очекивала би нас још једна таква утакмица. Е, то већ није поштено".

Петровић није желео да открије које је Адвокатово објашњење за катастрофално лошу игру виђену у петак увече, али је истакао да је доскорашњи селектор имао огромну жељу да успе и да се много радовао послу у Србији. Али, како сам истиче, кућно васпитање, однос са људима из ФСС-а и чињеница да је наредна утакмица тек у марту нису дозволиле 66-годишњем стручњаку да остане на истом месту.

Од самог доласка на кормило Србије, помиње се да је за састављање репрезентације задужен чувени менаџер Владо Лемић?
„Не! Знам ко је потурио те гнусне лажи. Дик Адвокат и Томислав Караџић не познају Лемића. Он је мој кум и та прича је свесно пласирана да би се уздрмали селектор и репрезентација. Смешно чиме се људи служе у жељи да се докопају власти и остваре личне циљеве".

Петровић је на крају открио и по чему ће Адвокат највише памтити одлазак из Србије...
„Открио ми је да га је одушевио гест Александра Коларова. Заменик капитена одложио је одлазак у Манчестер само да би испратио селектора. Ваљда и то довољно говори какав амбијент био у државном тиму", закључио је асистент и десна рука Дика Адвоката.

Коментари / 0

Оставите коментар