Petrović: Advokat je plakao!

"Advokat samo što nije suzu pustio kada je odlazio. Malo je nedostajalo, Kolarov je održao govor, dirnuo nas je sve", rekao je Željko Petrović.

Fudbal 17.11.2014 | 19:45
Petrović: Advokat je plakao!

Ni puna dva dana posle debakla od Danske na sablasno praznom stadionu JNA strasti se u fudbalskoj Srbiji još uvek nisu smirile. Dik Advokat je svoju misiju završio posle nešto manje od četiri meseca, Beograd je napustio u subotu po podne, gotovo neprimetno. Vrlo brzo Savo Milošević je postavljen za potpredsednika FSS-a, posle čega je najavio da će on odrediti ime novog selektora.

Ipak, pažnja javnosti i dalje je usmerena ka poslu koji je holandski stručnjak obavio. Tačnije, nije odradio kako je planirao...
„Evo, pre sat sam porazgovarao s Advokatom. Ponovo me je pitao da li je napravio dobar potez, da nije pogrešio što je tako brzo napustio klupu reprezentacije koju je neizmerno voleo i imao neviđenu želju da je odvede na EURO u Francuskoj", rekao je Željko Petrović, prvi pomoćnik Dika Advokata na klupi Srbije, u razgovoru za Žurnal.

Iako se Petroviću nimalo nisu dopale pojedine kritike koje su upućene na račun Malog generala i kompletne reprezentacije, on ističe da su Orlovi zaslužili negativne ocene...
„Jesmo zaslužili kritike i to ozbiljne, s fudbalskog aspekta. Srbija je igrala loše, Danska nas je nadigrala 70 minuta i svaki drugi komentar je zabijanje glave u pesak. Zaslužili smo, svi do jednoga kritičke komentare", dodao je bliski saradnik holandskog stratega.

Svima je jasno da je Srbija igrala loše tokom kvalifikacija, ali se i dalje nameće pitanje - šta je Advokata zapravo navelo na radikalan potez?
„Utakmica sa Albanijom sve je promenila. UEFA je donela presedan, pogodila nas odlukom u srce. Sad svako može da spremi 1000.000 i napravi skandal kakav smo videli 14. oktobra. Mizerna cena za sramnu režiju. Samo je kažnjena Srbija, sasekla nas je kazna od dva meča igranja pred praznim tribinama. Ko je igrao fudbal, dobro zna koliko je to teško. Čak i kad ne ide, zvižduci mogu da vas probude, nateraju vas da pokažete više... Mnogo su nam nedostajali navijači protiv Danske, očekivala bi nas još jedna takva utakmica. E, to već nije pošteno".

Petrović nije želeo da otkrije koje je Advokatovo objašnjenje za katastrofalno lošu igru viđenu u petak uveče, ali je istakao da je doskorašnji selektor imao ogromnu želju da uspe i da se mnogo radovao poslu u Srbiji. Ali, kako sam ističe, kućno vaspitanje, odnos sa ljudima iz FSS-a i činjenica da je naredna utakmica tek u martu nisu dozvolile 66-godišnjem stručnjaku da ostane na istom mestu.

Od samog dolaska na kormilo Srbije, pominje se da je za sastavljanje reprezentacije zadužen čuveni menadžer Vlado Lemić?
„Ne! Znam ko je poturio te gnusne laži. Dik Advokat i Tomislav Karadžić ne poznaju Lemića. On je moj kum i ta priča je svesno plasirana da bi se uzdrmali selektor i reprezentacija. Smešno čime se ljudi služe u želji da se dokopaju vlasti i ostvare lične ciljeve".

Petrović je na kraju otkrio i po čemu će Advokat najviše pamtiti odlazak iz Srbije...
„Otkrio mi je da ga je oduševio gest Aleksandra Kolarova. Zamenik kapitena odložio je odlazak u Mančester samo da bi ispratio selektora. Valjda i to dovoljno govori kakav ambijent bio u državnom timu", zaključio je asistent i desna ruka Dika Advokata.

Komentari / 0

Ostavite komentar