Најгори министри лете у фебруару

 У Влади Србије ништа неће бити исто од фебруара, када ће бити спроведена озбиљна и темељна реконструкција, сазнајеа се у кабинету премијера Александра Вучића.

Србија 17.11.2014 | 15:26
Најгори министри лете у фебруару

Као што је и најавио, премијер ће се у јануару посветити анализи рада министара и оцењивати њихов учинак, а према нашим информацијама, сасвим је извесно да ће неки од њих добити шут-карту.- Министрима је остало, дакле, још три месеца да евентуално поправе учинак. У фебруару ће да уследи велика чистка, смена свих оних који забушавају, не остварују добре резултате и нису у стању да прате неопходни темпо спровођења реформи - каже извор.

Није тешко претпоставити, како додаје, да је споран учинак министра за ванредне ситуације Велимира Илића и министра просвете Срђана Вербића, али су спорни и министри финансија Душан Вујовић и пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић. Илић је имао силне испаде током катастрофалних поплава које су задесиле Србију у мају - од нечињења и покушаја да нерад оправда тиме што нема секретарицу, до критика Владе да се не сналази у помоћи поплављенима.

Вербић би могао остати без фотеље због штрајкова студената и просветара. Вујовићу се замера што често одсуствује и путује због супруге, која живи на релацији Украјина-САД-Црна Гора. Богосављевић Бошковић је, како тврде у Влади, потпуно невидљива, као и резултати њеног рада. Уз спорост, уочава се несналажење у ресору који је значајан за економски опоравак државе.

- То су имена која се најчешће помињу у јавности и разлози за њихову смену, али ништа није коначно, рад свих министара је под лупом. Могућа су изненађења - наглашава наш саговорник.

Министри ће бити дужни да у јануару премијеру доставе извештаје о раду. Како је Курир већ писао, осим смене министара и доласка нових људи, могућа је и ротирајућа реконструкција - да остану исти министри у Влади, али да премијер ротира ресоре.Аналитичар Дејан Вук Станковић сматра да је оцењивање рада министара корисна политичка иновација, којом се подиже квалитет рада Владе.

- Сваки министар ће бити подложан провери, ниједан није сигуран. И то је добра ствар јер се тиме функција везује за резултат и мења пракса да је министар везан за фотељу због коалиционог договора или статуса у странци.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

средња босна

17.11.2014 14:44

Браво господине прави државу која ће одговарати свима

ОДГОВОРИТЕ