А шта кажу Хрвати на синоћне нереде?

Класичан "аутогол" хрватских навијача на мечу против Италије на Сан Сиру. "Такве нека више не пуштају на стадион", поручио Ивица Олић.

Фудбал 17.11.2014 | 13:46
А шта кажу Хрвати на синоћне нереде?

"Ово није начин да се протестује. Мене је срамота догађаја на стадиону и извињавам се због њих. Надам се да ће људи који су за то одговорни пронаћи начин да се ово спречи", рекао је селектор Хрватске Нико Ковач.
Хрватска је у Милану одиграла 1:1 са Италијом, али су њене екстремне присталице употребом пиротехничких средстава и тучом са полицајцима дале повод да УЕФА жестоко казни хрватски савез и репрезентацију.

"Увек иста ствар. Не разумем зашто то раде и тако се понашају. То је срамота", изјавио је Лука Модрић, који је у недељу замењен због повреде.

Свима у Хрватској је јасно да су хулигани то урадили у инат председнику ХНС Давору Шукеру и Здравку Мамићу, као човеку који "из сенке" води хрватски фудбал.

"Жалосно. Ми играмо за Хрватску, а не за неког председника или шта ја знам кога. Надам се да такве више неће пустити на стадион, да кваре сјајну атмосферу, коју ствара већина хрватских навијача", рекао је искусни Ивица Олић.

Оштар је био и штопер Домагој Вида.

"Били смо бољи од Италијана и да није било прекида, можда бисмо и победили. Међутим, зезнули су нас наши навијачи. Такви нека више не долазе на утакмице".

"Тпортал" у коментару "хрватске Ђенове" пише да је у недељу увече на делу била "глупа хулиганска логика".

"То што ће следећих дана светски медији опет писати о Хрватској као о земљи дивљака, који угрожавају сигурност играча, судија и свих на стадиону, преко тога је тешко прећи. Је ли та сулуда борба против челника ХНС вредна тога?"

"Зар ти хулигани збиља мисле да ће бацање бакљи приморати челнике ХНС да одступе? Зар збиља мисле да ће се ишта променити у хрватском фудбалу, ако УЕФА репрезентацију избаци из квалификација и онемогући јој наступе следећих година?"

Хрватска и Италија са по 10 бодова воде на табели Х групе квалификација за Европско првенство, трећа је Норвешка са девет, а четврта Бугарска са четири.
Подсећамо да је Србија због прекида у Ђенови, када меч због сличних изгреда није завршен, кажњена губитком утакмице службеним резултатом 3:0 и једним мечом код куће пред празним трибинама.

Утакмица Италија - Хрватска била је прекинута два пута, у другом полувремену чак на 12 минута и онда настављена, када се ситуација смирила.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сасарс

17.11.2014 12:52

УЕФА ће за њих рећи "играла се дјеца" и неће их казнити! Да су срби, била би суспензија за квалификације за СП у Русији!

ОДГОВОРИТЕ