A šta kažu Hrvati na sinoćne nerede?

Klasičan "autogol" hrvatskih navijača na meču protiv Italije na San Siru. "Takve neka više ne puštaju na stadion", poručio Ivica Olić.

Fudbal 17.11.2014 | 13:46
A šta kažu Hrvati na sinoćne nerede?

"Ovo nije način da se protestuje. Mene je sramota događaja na stadionu i izvinjavam se zbog njih. Nadam se da će ljudi koji su za to odgovorni pronaći način da se ovo spreči", rekao je selektor Hrvatske Niko Kovač.
Hrvatska je u Milanu odigrala 1:1 sa Italijom, ali su njene ekstremne pristalice upotrebom pirotehničkih sredstava i tučom sa policajcima dale povod da UEFA žestoko kazni hrvatski savez i reprezentaciju.

"Uvek ista stvar. Ne razumem zašto to rade i tako se ponašaju. To je sramota", izjavio je Luka Modrić, koji je u nedelju zamenjen zbog povrede.

Svima u Hrvatskoj je jasno da su huligani to uradili u inat predsedniku HNS Davoru Šukeru i Zdravku Mamiću, kao čoveku koji "iz senke" vodi hrvatski fudbal.

"Žalosno. Mi igramo za Hrvatsku, a ne za nekog predsednika ili šta ja znam koga. Nadam se da takve više neće pustiti na stadion, da kvare sjajnu atmosferu, koju stvara većina hrvatskih navijača", rekao je iskusni Ivica Olić.

Oštar je bio i štoper Domagoj Vida.

"Bili smo bolji od Italijana i da nije bilo prekida, možda bismo i pobedili. Međutim, zeznuli su nas naši navijači. Takvi neka više ne dolaze na utakmice".

"Tportal" u komentaru "hrvatske Đenove" piše da je u nedelju uveče na delu bila "glupa huliganska logika".

"To što će sledećih dana svetski mediji opet pisati o Hrvatskoj kao o zemlji divljaka, koji ugrožavaju sigurnost igrača, sudija i svih na stadionu, preko toga je teško preći. Je li ta suluda borba protiv čelnika HNS vredna toga?"

"Zar ti huligani zbilja misle da će bacanje baklji primorati čelnike HNS da odstupe? Zar zbilja misle da će se išta promeniti u hrvatskom fudbalu, ako UEFA reprezentaciju izbaci iz kvalifikacija i onemogući joj nastupe sledećih godina?"

Hrvatska i Italija sa po 10 bodova vode na tabeli H grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, treća je Norveška sa devet, a četvrta Bugarska sa četiri.
Podsećamo da je Srbija zbog prekida u Đenovi, kada meč zbog sličnih izgreda nije završen, kažnjena gubitkom utakmice službenim rezultatom 3:0 i jednim mečom kod kuće pred praznim tribinama.

Utakmica Italija - Hrvatska bila je prekinuta dva puta, u drugom poluvremenu čak na 12 minuta i onda nastavljena, kada se situacija smirila.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sasars

17.11.2014 12:52

UEFA će za njih reći "igrala se djeca" i neće ih kazniti! Da su srbi, bila bi suspenzija za kvalifikacije za SP u Rusiji!

ODGOVORITE