АБА: Јака Блажич срушио Словенце!

Крка је жестоко намучила домаћина, али је на крају заслужено славио бољи тим - 85:78.

Кошарка 16.11.2014 | 22:00
АБА: Јака Блажич срушио Словенце!

У Пиониру се дигла фрка - Звезду умало да сруши невероватна Крка! Након што је екипа Александра Џикића скинула скалп Партизану на старту Јадранске лиге, словеначки састав умало је успео да направи огромно изненађење и у српском храму кошарке савлада и Црвену звезду. Међутим, српски вицешампион је још једном показао да игра најбоље када је најтеже и захваљујући увек наелектрисаном Јаки Блажичу уписао и осми тријумф ове сезоне, за наставак перфектног низа - 85:78 (22:9, 19:31, 15:18, 29:20).

По први пут ове сезоне, када је у питању регионално такмичење, црвено-бели нису имали доминантну улогу, већ су у добром делу меча били ти који су јурили заостатак. Мада, сам почетак утакмице дао је мало другачију слику.

После фуриозног старта утакмице и невероватне игре домаћина у првих десет минута, која је завршена резултатом 22:9 (!) чинило се да ће се екипа Дејана Радоњића лагано прошетати до победе. Међутим, Крка је показала зашто је један од главних кандидата да се нађе у плеј-офу регионалног такмичења и опасно помрсила конце.

Оно о чему ће стратег Црвене звезде дефинитивно морати да размишља у наредном периоду јесте све оно што се дешавало у другој четвртини, када је Крка преко сјајног Армстеда и врло расположеног Болчине успела да убаци чак 31 кош, потпуно анулира заостатак и чак у финишу првог полувремена дође до минималног вођства! Звездина одбрана једноставно је била у зимском сну, а све добро што је комплетан тим одрадио током прве четвртине, када је све деловало беспрекорно, пало је у воду. Још једном се показало да се Београђани тешко сналазе против зоне, али и када Марјановић није у свом елементу. Џикић је очигледно сјајно спремио одбрану против горостасног центра, што је умало донело и позитиван резултат.

На крилима одличне игре из друге четвртине Армстед и Болчина су задавали огромне муке ривалу и у трећој деоници, решетали кош како су стигли, а зонска одбрана била је готово нерешива енигма за играче Звезде. Све до резулатата 58:54 гости су имали моментум и били су ближи коначном циљу. Међутим, када је моторе упалио Јака, за Крку више није било спаса!

Словеначки репрезентативац просто је летео по терену, било га је на свим странама, фантастично је решавао задатке у обе фазе игре и практично сам водио екипу ка победи. И управо је његових шест везаних поена половином последње четвртине допринело да Звезда поведе са 69:63 и дође у пол-позицију да упише нова два бода. Његова врхунска рола подигла је остатак тима, а Вилијамсу, Цирбесу и Калинићу није било тешко да до краја изрешетају кош Крке и заврше посао до краја.

Најефикаснији играчи Звезде били су Цирбес (4ск) и Вилијамс (10ас) са по 14 кошева, Блажич је убацио поен мање, уз пет ухваћених лопти. На другој страни Армстед је имао 20 поена (4/12 за три, 7ас), док су Букер и Вангмени убацили по 13 кошева. Болчина је на то додао 14 поена.

Коментари / 0

Оставите коментар