ABA: Jaka Blažič srušio Slovence!

Krka je žestoko namučila domaćina, ali je na kraju zasluženo slavio bolji tim - 85:78.

Košarka 16.11.2014 | 22:00
ABA: Jaka Blažič srušio Slovence!

U Pioniru se digla frka - Zvezdu umalo da sruši neverovatna Krka! Nakon što je ekipa Aleksandra Džikića skinula skalp Partizanu na startu Jadranske lige, slovenački sastav umalo je uspeo da napravi ogromno iznenađenje i u srpskom hramu košarke savlada i Crvenu zvezdu. Međutim, srpski vicešampion je još jednom pokazao da igra najbolje kada je najteže i zahvaljujući uvek naelektrisanom Jaki Blažiču upisao i osmi trijumf ove sezone, za nastavak perfektnog niza - 85:78 (22:9, 19:31, 15:18, 29:20).

Po prvi put ove sezone, kada je u pitanju regionalno takmičenje, crveno-beli nisu imali dominantnu ulogu, već su u dobrom delu meča bili ti koji su jurili zaostatak. Mada, sam početak utakmice dao je malo drugačiju sliku.

Posle furioznog starta utakmice i neverovatne igre domaćina u prvih deset minuta, koja je završena rezultatom 22:9 (!) činilo se da će se ekipa Dejana Radonjića lagano prošetati do pobede. Međutim, Krka je pokazala zašto je jedan od glavnih kandidata da se nađe u plej-ofu regionalnog takmičenja i opasno pomrsila konce.

Ono o čemu će strateg Crvene zvezde definitivno morati da razmišlja u narednom periodu jeste sve ono što se dešavalo u drugoj četvrtini, kada je Krka preko sjajnog Armsteda i vrlo raspoloženog Bolčine uspela da ubaci čak 31 koš, potpuno anulira zaostatak i čak u finišu prvog poluvremena dođe do minimalnog vođstva! Zvezdina odbrana jednostavno je bila u zimskom snu, a sve dobro što je kompletan tim odradio tokom prve četvrtine, kada je sve delovalo besprekorno, palo je u vodu. Još jednom se pokazalo da se Beograđani teško snalaze protiv zone, ali i kada Marjanović nije u svom elementu. Džikić je očigledno sjajno spremio odbranu protiv gorostasnog centra, što je umalo donelo i pozitivan rezultat.

Na krilima odlične igre iz druge četvrtine Armsted i Bolčina su zadavali ogromne muke rivalu i u trećoj deonici, rešetali koš kako su stigli, a zonska odbrana bila je gotovo nerešiva enigma za igrače Zvezde. Sve do rezulatata 58:54 gosti su imali momentum i bili su bliži konačnom cilju. Međutim, kada je motore upalio Jaka, za Krku više nije bilo spasa!

Slovenački reprezentativac prosto je leteo po terenu, bilo ga je na svim stranama, fantastično je rešavao zadatke u obe faze igre i praktično sam vodio ekipu ka pobedi. I upravo je njegovih šest vezanih poena polovinom poslednje četvrtine doprinelo da Zvezda povede sa 69:63 i dođe u pol-poziciju da upiše nova dva boda. Njegova vrhunska rola podigla je ostatak tima, a Vilijamsu, Cirbesu i Kaliniću nije bilo teško da do kraja izrešetaju koš Krke i završe posao do kraja.

Najefikasniji igrači Zvezde bili su Cirbes (4sk) i Vilijams (10as) sa po 14 koševa, Blažič je ubacio poen manje, uz pet uhvaćenih lopti. Na drugoj strani Armsted je imao 20 poena (4/12 za tri, 7as), dok su Buker i Vangmeni ubacili po 13 koševa. Bolčina je na to dodao 14 poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar