Федекс и Ноле: Публико, опрости!

Асови светског тениса разочарани што финале завршног Мастерс турнира сезоне није могло да се одигра због повреде Швајцарца.

Тенис 16.11.2014 | 21:00
Федекс и Ноле: Публико, опрости!

Штета! Уместо да се тениска сезона 2014/2015. заврши у великом стилу, дуелом Новака Ђоковића и Роџера Федерера, финални меч турнира у Лондону морао је да буде отказан због повреде Швајцарца.

Двојица најбоље рангираних тенисера требало је да се састану у недељу од 19 часова, али је Федерер уочи меча на терен изашао у тренерци и извинио се публици што неће моћи да наступи због повреде леђа.

"Жао ми је што сам овде у тренерци, неспреман сам за игру иако нисам желео да се заврши овако, међутим, нисам могао да преузмем ризик и 'зарадим' озбиљнију повреду", рекао је Федерер.

И Ђоковић је потом рекао да му је жао што је без борбе дошао до трећег узастопног трофеја у Лондону, четвртог укупно.

"Наравно да ово није начин на који сам желео да освојим трофеј. Свакако то није желео ни Роџер, јер верујем да је иоле био спреман да изађе на терен да би то и урадио. Њему предстоји важно финале Дејвис купа овог викенда", изјавио је Ђоковић на церемонији доделе победничког пехара.

"Ово је требало да буде финале двојице најбољих на свету, први пут неће бити одиграно и жао ми је због тога. Ја сам имао успешну сезону, овде сам трећу годину заредом непоражен, али после свега што се десило не могу да причам о својим достигнућима. Ово је круна сезоне, мој тим и ја смо веома задовољни оним што смо урадили", закључио је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер освојио је седми трофеј ове сезоне, укупно 48. титулу у каријери, од чега седам на грен слем турнирима, 21 на мастерсима, четири на завршним.

Ђоковић је у Лондону већ пласманом у полуфинале обезбедио прво место на светској ранг листи на крају године.

После доделе пехара наш тенисер је, ипак, остао на терену и одиграо егзибициони меч са Британцем Ендијем Марејем.

Ђоковић је славио 8:5 у гемовима.

Коментари / 0

Оставите коментар