Fedeks i Nole: Publiko, oprosti!

Asovi svetskog tenisa razočarani što finale završnog Masters turnira sezone nije moglo da se odigra zbog povrede Švajcarca.

Tenis 16.11.2014 | 21:00
Fedeks i Nole: Publiko, oprosti!

Šteta! Umesto da se teniska sezona 2014/2015. završi u velikom stilu, duelom Novaka Đokovića i Rodžera Federera, finalni meč turnira u Londonu morao je da bude otkazan zbog povrede Švajcarca.

Dvojica najbolje rangiranih tenisera trebalo je da se sastanu u nedelju od 19 časova, ali je Federer uoči meča na teren izašao u trenerci i izvinio se publici što neće moći da nastupi zbog povrede leđa.

"Žao mi je što sam ovde u trenerci, nespreman sam za igru iako nisam želeo da se završi ovako, međutim, nisam mogao da preuzmem rizik i 'zaradim' ozbiljniju povredu", rekao je Federer.

I Đoković je potom rekao da mu je žao što je bez borbe došao do trećeg uzastopnog trofeja u Londonu, četvrtog ukupno.

"Naravno da ovo nije način na koji sam želeo da osvojim trofej. Svakako to nije želeo ni Rodžer, jer verujem da je iole bio spreman da izađe na teren da bi to i uradio. Njemu predstoji važno finale Dejvis kupa ovog vikenda", izjavio je Đoković na ceremoniji dodele pobedničkog pehara.

"Ovo je trebalo da bude finale dvojice najboljih na svetu, prvi put neće biti odigrano i žao mi je zbog toga. Ja sam imao uspešnu sezonu, ovde sam treću godinu zaredom neporažen, ali posle svega što se desilo ne mogu da pričam o svojim dostignućima. Ovo je kruna sezone, moj tim i ja smo veoma zadovoljni onim što smo uradili", zaključio je Đoković.

Najbolji srpski teniser osvojio je sedmi trofej ove sezone, ukupno 48. titulu u karijeri, od čega sedam na gren slem turnirima, 21 na mastersima, četiri na završnim.

Đoković je u Londonu već plasmanom u polufinale obezbedio prvo mesto na svetskoj rang listi na kraju godine.

Posle dodele pehara naš teniser je, ipak, ostao na terenu i odigrao egzibicioni meč sa Britancem Endijem Marejem.

Đoković je slavio 8:5 u gemovima.

Komentari / 0

Ostavite komentar