Страх или...? Роџерова тек трећа предаја у 1218 мечева!

Новак Ђоковић је сам себи дао десетку да наступе у Лондону до полуфинала, оверио је освајање првог места на светског ранг листи до краја године, али је изостала финална борба са Роџером Федерером.

Тенис 16.11.2014 | 20:40
Страх или...? Роџерова тек трећа предаја у 1218 мечева!

Швајцарски тенисер је одустао због повреде леђа како је рекао, али да ли је то заиста прави разлог?

Федерер је познат као неко ко никада не предаје мечеве, а био је највећи Новаков критичар када први на свету одустане због повреде или затражи лекарски тајм-аут, сматрајући да то ради пречесто, као и када није неопхопдно.

Роџер је само два пута у богатој каријери отишао са терена без борбе, а ово му је био 1.218 меч.

Први пут је то учинио у октобру 2008. на мастерсу у Паризу када је требало да игра против Џејмса Блејка у четвртфиналу, а други пре две године када је Жо-Вилфреду Цонги предао полуфинале турнира у Дохи.

Ноле је био у фантастичној форми, противници су падали редом у просеку за нешто више од сат времена, деловао је непобедиво и надмоћно, а Федерер је одустао од нове гладијаторске борбе и задржао две победе више у међусобним сусретима (19:17).

Поред повреде, прави разлог за предају може да буде и то што га чека финале Дејвис купа, које игра са Швајцарском против Француске од 21. до 23. новембра, и само трофеј репрезентативног такмичења му недостаје у каријери.

Коментари / 0

Оставите коментар