Strah ili...? Rodžerova tek treća predaja u 1218 mečeva!

Novak Đoković je sam sebi dao desetku da nastupe u Londonu do polufinala, overio je osvajanje prvog mesta na svetskog rang listi do kraja godine, ali je izostala finalna borba sa Rodžerom Federerom.

Tenis 16.11.2014 | 20:40
Strah ili...? Rodžerova tek treća predaja u 1218 mečeva!

Švajcarski teniser je odustao zbog povrede leđa kako je rekao, ali da li je to zaista pravi razlog?

Federer je poznat kao neko ko nikada ne predaje mečeve, a bio je najveći Novakov kritičar kada prvi na svetu odustane zbog povrede ili zatraži lekarski tajm-aut, smatrajući da to radi prečesto, kao i kada nije neophopdno.

Rodžer je samo dva puta u bogatoj karijeri otišao sa terena bez borbe, a ovo mu je bio 1.218 meč.

Prvi put je to učinio u oktobru 2008. na mastersu u Parizu kada je trebalo da igra protiv Džejmsa Blejka u četvrtfinalu, a drugi pre dve godine kada je Žo-Vilfredu Congi predao polufinale turnira u Dohi.

Nole je bio u fantastičnoj formi, protivnici su padali redom u proseku za nešto više od sat vremena, delovao je nepobedivo i nadmoćno, a Federer je odustao od nove gladijatorske borbe i zadržao dve pobede više u međusobnim susretima (19:17).

Pored povrede, pravi razlog za predaju može da bude i to što ga čeka finale Dejvis kupa, koje igra sa Švajcarskom protiv Francuske od 21. do 23. novembra, i samo trofej reprezentativnog takmičenja mu nedostaje u karijeri.

Komentari / 0

Ostavite komentar