Ришаиро Живковић ће ипак играти за Србију?!

Млади фудбалер је одстрањен из националног тима због недисциплине.

Фудбал 16.11.2014 | 21:20
Ришаиро Живковић ће ипак играти за Србију?!

Урадили су Холанђани све што су могли да наговоре Ришаира Живковића да игра за њихову резентацију, стрепећи да би талентовани офанзивац могао да одабере дрес Србије и на крају се нису усрећили.

Селектор омладинске репрезентације Холандије, Арон Винтер је данас избацио Ришаира Живковића из холандске селекције. Легенда холандског фудбала и Ајакса је данас на конференцији за миидје објаснио да је Живковић одстрањен из омладинске репрезентације због кршења дисциплине.
“Ришаиру је због непрофесионалног понашања речено да се спакује и врати се кући. Пружили смо му неколико прилика, имали разумевања за њега, али некада је тренер принуђен да овако реагује. Својим понашањем ме је натерао на овакву одлуку. Следећег уторка нас очекује врло важна утакмица против Белгије у квалификацијама и не желимо да био ко ремети атмосферу у тиму”, истакао је Винтер.

Ришаиро Живковић је један од најталентованијих младих играча Европе. Отац му је Холанђанин са Холандских Антила, мајка му је Српкиња и рођен је у Холандији. Отац је напустио породицу и Ришаиро је одрастао са мајком и њеном породицом због чега и носи презиме Живковић. Са 16 година је дебитовао за први тим Гронингена у Ередивизији и послао најмлађи првотимац у клупској историји, а убрзо и најмлађи стрелац.

Као 17-годишњак је прошле сезоне уписао 33 меча у првенству и скренуо пажњу бројних великих клубова, да би на крају прешао у Ајакс где ове сезоне игра за резервни тим, мада је у националнонм купу одиграо један меч и за први тим славног клуба и чак успео да постигне гол на дебију.

Прво је био члан кадетске репрезентације Холандије, да би потом прешао у омладинску за коју је наступио осам пута и постигао пет голова. Саво Милошевић и Митар Мркела у неколико наврата су покушавали да наговоре младог фудбалера да заигра за младу репрезентацију Србије.

Шансе да Ришаиро дебитује за Орлиће и даље постоје, пошто није играо за младу или А селекцију Холандије. После најновијих дешавања и одстрањивања из омладинске селекције, биће занимљиво видети какав ће бити даљи однос Живковића и ФС Холандије и да ли би то могла да буде шанса за ФСС да успешно приведе крају мисију око Живковићевог репрезентативног ангажмана у Србији.

Коментари / 0

Оставите коментар