Rišairo Živković će ipak igrati za Srbiju?!

Mladi fudbaler je odstranjen iz nacionalnog tima zbog nediscipline.

Fudbal 16.11.2014 | 21:20
Rišairo Živković će ipak igrati za Srbiju?!

Uradili su Holanđani sve što su mogli da nagovore Rišaira Živkovića da igra za njihovu rezentaciju, strepeći da bi talentovani ofanzivac mogao da odabere dres Srbije i na kraju se nisu usrećili.

Selektor omladinske reprezentacije Holandije, Aron Vinter je danas izbacio Rišaira Živkovića iz holandske selekcije. Legenda holandskog fudbala i Ajaksa je danas na konferenciji za miidje objasnio da je Živković odstranjen iz omladinske reprezentacije zbog kršenja discipline.
“Rišairu je zbog neprofesionalnog ponašanja rečeno da se spakuje i vrati se kući. Pružili smo mu nekoliko prilika, imali razumevanja za njega, ali nekada je trener prinuđen da ovako reaguje. Svojim ponašanjem me je naterao na ovakvu odluku. Sledećeg utorka nas očekuje vrlo važna utakmica protiv Belgije u kvalifikacijama i ne želimo da bio ko remeti atmosferu u timu”, istakao je Vinter.

Rišairo Živković je jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope. Otac mu je Holanđanin sa Holandskih Antila, majka mu je Srpkinja i rođen je u Holandiji. Otac je napustio porodicu i Rišairo je odrastao sa majkom i njenom porodicom zbog čega i nosi prezime Živković. Sa 16 godina je debitovao za prvi tim Groningena u Erediviziji i poslao najmlađi prvotimac u klupskoj istoriji, a ubrzo i najmlađi strelac.

Kao 17-godišnjak je prošle sezone upisao 33 meča u prvenstvu i skrenuo pažnju brojnih velikih klubova, da bi na kraju prešao u Ajaks gde ove sezone igra za rezervni tim, mada je u nacionalnonm kupu odigrao jedan meč i za prvi tim slavnog kluba i čak uspeo da postigne gol na debiju.

Prvo je bio član kadetske reprezentacije Holandije, da bi potom prešao u omladinsku za koju je nastupio osam puta i postigao pet golova. Savo Milošević i Mitar Mrkela u nekoliko navrata su pokušavali da nagovore mladog fudbalera da zaigra za mladu reprezentaciju Srbije.

Šanse da Rišairo debituje za Orliće i dalje postoje, pošto nije igrao za mladu ili A selekciju Holandije. Posle najnovijih dešavanja i odstranjivanja iz omladinske selekcije, biće zanimljivo videti kakav će biti dalji odnos Živkovića i FS Holandije i da li bi to mogla da bude šansa za FSS da uspešno privede kraju misiju oko Živkovićevog reprezentativnog angažmana u Srbiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar