НДП: Којим новцем и чијим парама се купују посланици?

Ако је тачно све оно што је Додикова премијерка рекла у вези са куповином мандата, а Народни демоктратски покрет не сумња у аутентичност најновијег аудио уратка из СНСД-ове кухиње, онда би цијела демократска јавност Републике Српске, а прије свих судови, тужилаштва и полиција већ морали бити на ногама и истраживати невиђену лакрдију везану за јавно обзнањену куповину посланичких мандата.

Република Српска 16.11.2014 | 15:20
НДП: Којим новцем и чијим парама се купују посланици?

Десило се, дакле, оно на шта смо посљедњих дана, а и током предизборне кампање указивали: режим је посегнуо за најбруталнијим средствима прекрајања изборне воље грађана и то је јавно обзнанио, гле чуда, из уста Жељке Цвијановић, персоне која би више од других требала водити бригу о поштивању уставности и законитости.

Треба ли подсјећати шта би се десило у било којој сличној ситуацији у цивилизованом свијету, да је предсједник владе јавно признао учествовање у тешком кривичном дјелу које задире у темељне вриједности демократског друштва – куповина посланичких мандата? Треба ли подсјећати да је у тој ситуацији давање мита као и примање мита најтеже кривично дјело и да ли ће Жељка Цвијановић сарађивати са истражним органима у раскринкавању давалаца и прималаца мита, у евентуалној истрази која мора услиједити?

Да ли ће надлежни органи показати спремност да истраже овакве наводе или ће, као и много пута раније, у пракси функционисати, умјесто правне – Додикова приватна држава, те да ли ће неко због ове афере завршити иза решетака – остаје да се види у наредним данима и сатима. Прилика је то за органе и институције система који се брину о законитости, да ствар истраже до краја, иначе ће остати још већа мрља на цјелокупном  изборном процесу и постизборним комбинаторикама у којима режим, што јавним, што тајним средствима купује изборну вољу грађана.

Ако се , пак, деси да се неко у овим криминалним комбинаторикама заиста нађе на страни режима и ако се у пракси покаже оно о чему свједочи Додикова премијерка, јасно ће бити да је добио новац и да је упао у зачарани круг криминала и корупције. Питање гласи: којим новцем и којим средствима су купљена двојица посланика? 

Зато НДП инсистира да Цвијановићка јавно саопшти  имена оних који су купљени за новац, а да агенција СИПА провјери све ове наводе.

Али, очигледно, све ово ће бити врло тешко истражити у приватној држави Милорада Додика и његове корумпиране и на све спремне власти!

                                                 
НАРОДНИ ДЕМОКРАТСКИ  ПОКРЕТ


Коментари / 20

Оставите коментар
Name

ех

16.11.2014 14:30

Па мозе Миле њих све купити - има се, мозе се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

16.11.2014 14:31

Господин Зељко Цвијановиц је јасно објаснио ста је урадио, јасније није могао, ово је сасвим довољно да полицијски органи истразе и санкционису поменуто кривицно дјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

16.11.2014 14:37

Снимка је оргинал и никаква копија. Зељкине изговорене ријеци нико не мозе копирати.Идентицност треба да провијери на пиремјер суд из Сведске, Норвеске а не Републике Српске. Јер Српска је Додикова моментално. Ал це ваљда СИПА-е имати своје струцњаке у овоме, бар се надам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

16.11.2014 14:57

зељка није висе цвијановиц вец додиковиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛА

16.11.2014 15:00

ОВО муп ТРЕБА ОЗБИЉНО ДА СХВАТИ. ДОСТА ЈЕ ЛОПОВЛУКА. ДОСТА ПЛАЋАЈУ НЕДУЗНИ ГРАДЈАНИ. КОНАЧНО ТРЕБА КРЕНУТИ У ОБРАЧУН СА КРИМИНАЛОМ ЧИСТ КРИМИНАЛ ОДЛАЗЕЋЕ ПРЕМИЈЕРКЕ, И МЕНИ СЕ ЧИНИ ДУШИЦЕ САВИЋ ИЗ ЗВОРНИКА. СВЕ ТРЕБА ПРЕТРЕСТИ. 100 ПОСТО ЈЕ ДУШИЦА ИЗ ЗВОРНИКА ПО БОЈИ ГЛАСА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кивт

16.11.2014 15:00

Па то сви раде,купују,ништа необично,па и онај из пензионерске странке јавно је рекао да су им из СДС-а дали 50000 км да им се придруже.А зна се да је и ДНС некако приволио Ловрићку из коалиције домовина да им се придружи.Све је то исто

ОДГОВОРИТЕ
Name

бимбо

16.11.2014 15:12

ОВО ЈЕ ОРИГИНАЛ ОВУ ВЈЕСТИЦУ НЕМОЗЕ НИКО КОПИРАТИ А ДА ЈЕ ЛОПОВ ТО СВИ ЗНАЈУ ЈЕР СВЕ ЈЕ У ФАМИЛИЈИ УДОМИЛА НА НЕЗАКОНИТ НАЦИН НАРОДЕ САМО УЛИЦА ОВО МОЗЕ РАЗРИЈЕСИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

16.11.2014 15:15

НАРОДЕ НА УЛИЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТОК

16.11.2014 15:25

ЗНА СЕ КОЈИМ НОВЦЕМ ЈЕ КУПИЛА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ, НАРОДНИМ БРАТЕ. МИ, ОСИРОМАШЕНИ ГРАДЈАНИ ТО ПЛАЋАМО ЗНА СЕ КАКО, ГРОЗИМ СЕ НА ОВАКВЕ ЉУДЕ ОДНОСНО НЕЉУДЕ. НАЈБОЉЕ БИ НАМ БИЛО СВИ НА НОГЕ ПА МОТКАМА ОД ДРЕНИНЕ И СВЕ ИСТЈЕРАТИ НА УЛИЦЕ. ДОБАР ДОМАЋИН, НЕМОРА ИМАТИ ФАКУЛТЕТ СИГУРНО НЕБИ ДОВЕО ДО ПРОПАСТИ ОВАЈ НАРОД КАО ШТО СУ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЧАРИ ДОВЕЛИ. САМО СУ ОНИ БОГАТИ И МОГУ КУПИТИ ВОЋЕ СВОЈОЈ ДЈЕЦИ А СИРОМАШНИ НАРОД НЕМА НИ ЗА КИФЛУ ДАТИ ДЈЕЦИ УЈУТРО ЗА ДОРУЧАК. МОРЕ СВЕ ТРЕБА ИЗБАЦИТИ ИЗ ВЛАСТИ И ОДУЗЕТИ ИМ ШТО СУ НЕЗАКОНИТО СТЕКЛИ. ШТА ТАЈ МУП И СИПА РАДЕ, КОНАЧНО ТРЕБА ДА СЕ ДИГНУ НА НОГЕ И ДА ОБАВИЈЕСТЕ ГРАЂАНЕ ШТА СУ ПО ОВОМ УЧИНИЛИ. СРАМОТА ЗА ЦИЈЕЛУ РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бецари

16.11.2014 15:33

достасте и ви куповали маме вам га сасаве и постене показала се снага јос увек нас је висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запетљела се премијерка

16.11.2014 15:52

Изјава Зељке Цвијановиц да неко трази алиби то сто не мозе да потврди аутентицност снимке,знаци да су на рибању били њихови кадрови који су то и снимили.Нисам гледао њен интервју али да је врх СНСД-а толико загризао у борби за оцување позиција довољно говори ко нас води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

16.11.2014 15:57

сутра це ти бити јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

16.11.2014 16:44

Нема ништа чудно. Сви али сви политичари купују. Купују посланичка мјеста, купују функције, купују гласове, купују сараднике, купују противнике, купују гласаче....Код народа поданичког менталитета, склоног нераду и ситном криминалу ово је уобичајена појава. Боље рећи , ово је наш стил живота. Уосталом, Војин Митровић из НДП је купио пар хиљада гласова којим је постао посланик. Неко купује , неко се продаје - закон тржишта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дипломирао на државном техничком факултету прије рата

16.11.2014 17:43

А који то факултет Жељка има? Она има само папир на којем стоји њено име. Средио Миле. Они који су се испотписивали у њеном индексу те потписали и ту диплому, морају добити по бар 5 година робије па ће ова земља преко ноћи постати уредјена. Неће више бити лажних диплома. А данас их је више од 90% лажних. Општи је хаос у земљи у вези с дипломама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАЈЛО

16.11.2014 18:51

Зути- Зељка је обицан лопов који треба заврсити на робији, као и њена СНСД друзина -без обзира на презиме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чобан

16.11.2014 19:34

Нема везе шта пише на папиру. Ливада је оног чије је овце пасу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

м

16.11.2014 22:07

зељана милокрадовиц лактасенко

ОДГОВОРИТЕ
Name

обожаваоц

17.11.2014 00:48

НДП-Народни демократски преваранти

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво

17.11.2014 01:54

Чавићу све се о теби зна.Купили су те странци за шаку долара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

17.11.2014 07:14

папци надју папке тако је то

ОДГОВОРИТЕ