NDP: Kojim novcem i čijim parama se kupuju poslanici?

Ako je tačno sve ono što je Dodikova premijerka rekla u vezi sa kupovinom mandata, a Narodni demoktratski pokret ne sumnja u autentičnost najnovijeg audio uratka iz SNSD-ove kuhinje, onda bi cijela demokratska javnost Republike Srpske, a prije svih sudovi, tužilaštva i policija već morali biti na nogama i istraživati neviđenu lakrdiju vezanu za javno obznanjenu kupovinu poslaničkih mandata.

Republika Srpska 16.11.2014 | 15:20
NDP: Kojim novcem i čijim parama se kupuju poslanici?

Desilo se, dakle, ono na šta smo posljednjih dana, a i tokom predizborne kampanje ukazivali: režim je posegnuo za najbrutalnijim sredstvima prekrajanja izborne volje građana i to je javno obznanio, gle čuda, iz usta Željke Cvijanović, persone koja bi više od drugih trebala voditi brigu o poštivanju ustavnosti i zakonitosti.

Treba li podsjećati šta bi se desilo u bilo kojoj sličnoj situaciji u civilizovanom svijetu, da je predsjednik vlade javno priznao učestvovanje u teškom krivičnom djelu koje zadire u temeljne vrijednosti demokratskog društva – kupovina poslaničkih mandata? Treba li podsjećati da je u toj situaciji davanje mita kao i primanje mita najteže krivično djelo i da li će Željka Cvijanović sarađivati sa istražnim organima u raskrinkavanju davalaca i primalaca mita, u eventualnoj istrazi koja mora uslijediti?

Da li će nadležni organi pokazati spremnost da istraže ovakve navode ili će, kao i mnogo puta ranije, u praksi funkcionisati, umjesto pravne – Dodikova privatna država, te da li će neko zbog ove afere završiti iza rešetaka – ostaje da se vidi u narednim danima i satima. Prilika je to za organe i institucije sistema koji se brinu o zakonitosti, da stvar istraže do kraja, inače će ostati još veća mrlja na cjelokupnom  izbornom procesu i postizbornim kombinatorikama u kojima režim, što javnim, što tajnim sredstvima kupuje izbornu volju građana.

Ako se , pak, desi da se neko u ovim kriminalnim kombinatorikama zaista nađe na strani režima i ako se u praksi pokaže ono o čemu svjedoči Dodikova premijerka, jasno će biti da je dobio novac i da je upao u začarani krug kriminala i korupcije. Pitanje glasi: kojim novcem i kojim sredstvima su kupljena dvojica poslanika? 

Zato NDP insistira da Cvijanovićka javno saopšti  imena onih koji su kupljeni za novac, a da agencija SIPA provjeri sve ove navode.

Ali, očigledno, sve ovo će biti vrlo teško istražiti u privatnoj državi Milorada Dodika i njegove korumpirane i na sve spremne vlasti!

                                                 
NARODNI DEMOKRATSKI  POKRET


Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

eh

16.11.2014 14:30

Pa moze Mile njih sve kupiti - ima se, moze se.

ODGOVORITE
Name

justice

16.11.2014 14:31

Gospodin Zeljko Cvijanovic je jasno objasnio sta je uradio, jasnije nije mogao, ovo je sasvim dovoljno da policijski organi istraze i sankcionisu pomenuto krivicno djelo.

ODGOVORITE
Name

posten

16.11.2014 14:37

Snimka je orginal i nikakva kopija. Zeljkine izgovorene rijeci niko ne moze kopirati.Identicnost treba da provijeri na piremjer sud iz Svedske, Norveske a ne Republike Srpske. Jer Srpska je Dodikova momentalno. Al ce valjda SIPA-e imati svoje strucnjake u ovome, bar se nadam.

ODGOVORITE
Name

zuti

16.11.2014 14:57

zeljka nije vise cvijanovic vec dodikovic

ODGOVORITE
Name

MILA

16.11.2014 15:00

OVO mup TREBA OZBILJNO DA SHVATI. DOSTA JE LOPOVLUKA. DOSTA PLAĆAJU NEDUZNI GRADJANI. KONAČNO TREBA KRENUTI U OBRAČUN SA KRIMINALOM ČIST KRIMINAL ODLAZEĆE PREMIJERKE, I MENI SE ČINI DUŠICE SAVIĆ IZ ZVORNIKA. SVE TREBA PRETRESTI. 100 POSTO JE DUŠICA IZ ZVORNIKA PO BOJI GLASA.

ODGOVORITE
Name

kivt

16.11.2014 15:00

Pa to svi rade,kupuju,ništa neobično,pa i onaj iz penzionerske stranke javno je rekao da su im iz SDS-a dali 50000 km da im se pridruže.A zna se da je i DNS nekako privolio Lovrićku iz koalicije domovina da im se pridruži.Sve je to isto

ODGOVORITE
Name

bimbo

16.11.2014 15:12

OVO JE ORIGINAL OVU VJESTICU NEMOZE NIKO KOPIRATI A DA JE LOPOV TO SVI ZNAJU JER SVE JE U FAMILIJI UDOMILA NA NEZAKONIT NACIN NARODE SAMO ULICA OVO MOZE RAZRIJESITI

ODGOVORITE
Name

prijedor

16.11.2014 15:15

NARODE NA ULICU.

ODGOVORITE
Name

ISTOK

16.11.2014 15:25

ZNA SE KOJIM NOVCEM JE KUPILA NARODNE POSLANIKE, NARODNIM BRATE. MI, OSIROMAŠENI GRADJANI TO PLAĆAMO ZNA SE KAKO, GROZIM SE NA OVAKVE LJUDE ODNOSNO NELJUDE. NAJBOLJE BI NAM BILO SVI NA NOGE PA MOTKAMA OD DRENINE I SVE ISTJERATI NA ULICE. DOBAR DOMAĆIN, NEMORA IMATI FAKULTET SIGURNO NEBI DOVEO DO PROPASTI OVAJ NAROD KAO ŠTO SU KORUMPIRANI POLITIČARI DOVELI. SAMO SU ONI BOGATI I MOGU KUPITI VOĆE SVOJOJ DJECI A SIROMAŠNI NAROD NEMA NI ZA KIFLU DATI DJECI UJUTRO ZA DORUČAK. MORE SVE TREBA IZBACITI IZ VLASTI I ODUZETI IM ŠTO SU NEZAKONITO STEKLI. ŠTA TAJ MUP I SIPA RADE, KONAČNO TREBA DA SE DIGNU NA NOGE I DA OBAVIJESTE GRAĐANE ŠTA SU PO OVOM UČINILI. SRAMOTA ZA CIJELU RS.

ODGOVORITE
Name

becari

16.11.2014 15:33

dostaste i vi kupovali mame vam ga sasave i postene pokazala se snaga jos uvek nas je vise

ODGOVORITE
Name

Zapetljela se premijerka

16.11.2014 15:52

Izjava Zeljke Cvijanovic da neko trazi alibi to sto ne moze da potvrdi autenticnost snimke,znaci da su na ribanju bili njihovi kadrovi koji su to i snimili.Nisam gledao njen intervju ali da je vrh SNSD-a toliko zagrizao u borbi za ocuvanje pozicija dovoljno govori ko nas vodi.

ODGOVORITE
Name

ja

16.11.2014 15:57

sutra ce ti biti jasno

ODGOVORITE
Name

Kapetan

16.11.2014 16:44

Nema ništa čudno. Svi ali svi političari kupuju. Kupuju poslanička mjesta, kupuju funkcije, kupuju glasove, kupuju saradnike, kupuju protivnike, kupuju glasače....Kod naroda podaničkog mentaliteta, sklonog neradu i sitnom kriminalu ovo je uobičajena pojava. Bolje reći , ovo je naš stil života. Uostalom, Vojin Mitrović iz NDP je kupio par hiljada glasova kojim je postao poslanik. Neko kupuje , neko se prodaje - zakon tržišta.

ODGOVORITE
Name

diplomirao na državnom tehničkom fakultetu prije rata

16.11.2014 17:43

A koji to fakultet Željka ima? Ona ima samo papir na kojem stoji njeno ime. Sredio Mile. Oni koji su se ispotpisivali u njenom indeksu te potpisali i tu diplomu, moraju dobiti po bar 5 godina robije pa će ova zemlja preko noći postati uredjena. Neće više biti lažnih diploma. A danas ih je više od 90% lažnih. Opšti je haos u zemlji u vezi s diplomama.

ODGOVORITE
Name

MIHAJLO

16.11.2014 18:51

Zuti- Zeljka je obican lopov koji treba zavrsiti na robiji, kao i njena SNSD druzina -bez obzira na prezime.

ODGOVORITE
Name

Čoban

16.11.2014 19:34

Nema veze šta piše na papiru. Livada je onog čije je ovce pasu.

ODGOVORITE
Name

m

16.11.2014 22:07

zeljana milokradovic laktasenko

ODGOVORITE
Name

obožavaoc

17.11.2014 00:48

NDP-Narodni demokratski prevaranti

ODGOVORITE
Name

bravo

17.11.2014 01:54

Čaviću sve se o tebi zna.Kupili su te stranci za šaku dolara.

ODGOVORITE
Name

borac rs

17.11.2014 07:14

papci nadju papke tako je to

ODGOVORITE