Девет година од пожара у Дому културе

Поменом, прислуживањем свијећа, те полагањем вијенаца и цвијећа испред Културног центра у Градишци обиљежено је девет година од катастрофалног пожара у Дому културе "Вељко Чубриловић" у којем су погинуле три жене.

Република Српска 16.11.2014 | 13:42
Девет година од пожара у Дому културе

Осим родбине, пријатеља и бројних грађана вијенце и цвијеће положили су и начелник општине Градишка Зоран Латиновић, предсједник Скупштине општине Радислав Дончић, те представници установа и организација из Градишке.

У некадашњем Дому културе "Вељко Чубриловић" 16. новембра 2005. године је због неисправних електроинсталација избио пожар у којем су погинуле три раднице предузећа "Симпо-СИК" - Дијана Ећимовић, Гордана Ждеро и Биљана Плотан-Шешум, док се сигурне смрти спасио Живко Шукало тако што је скочио са другог спрата.

Шукало каже да и након девет година не блиједе сјећања на ставичан пожар и страдање три блиске особе, које су биле у најбољем животном добу.

"Девет година послије пожара људи се и даље окупљају на овај дан и опомињу да морамо обезбиједити сигурност објеката, да се овакве трагедије никаде више не би десиле", истако је Шукало.

Латиновић је рекао да се материјалне вриједности након трагичних незгода релативно лако надокнађују, али да губитак људских живота остаје ненадокнадив за породице страдалих и за цијелу локалну заједницу.

У пожару прије девет година изгорјели су готово цијели фонд Народне библиотеке, неколико атељеа и бројни умјетнички експонати. Неколико година касније на темељима изгорјелог Дома културе изграђен је Културни центар Градишка, једно од најљепших здања културе у Републици Српској.


Коментари / 0

Оставите коментар