Изгледајте одлично уз помоћ меда

Вијековима се мед користити у исхрани и лијечењу многих здравствених проблема.

 

Мода и љепота 16.11.2014 | 13:31
Изгледајте одлично уз помоћ меда

Но, ако нисте знали мед вам може помоћи и да изгледате фантастично. Ево и како.


Задебљања

Осјећате задебљање на лактовима, кољенима или другом дијелу тијела? Помијешајте једнаке количине меда и маслиновог уља како бисте добили густи лосион, нанесите на жељено подручје и након десет до двадесет минута исперите млаком водом.

Усне

Одличан је као балзам за усне, а све што требате је помијешати кашичицу меда са уљем лимуна (можете додати мало витамина Е, кокосовог уља или пчелињег воска). Добро измијешајте и па смјесу нанесите на усне.

Коса

У шампон додајте кашичицу меда или помијешајте једнаке количине меда и маслиновог уља те добијену смјесу користите као регенератор. Нанесите га на косу и након петнаест минута исперите шампоном.

Суха кожа

Ако имате суху кожу, онда је најбоље да: у 250 мл вруће воде додате двије кашике меда (сачекајте десетак минута да се мед отопи). Додајте двије до три капи есенцијалног уља лаванде и добијену смјесу наспите у каду са топлом водом.

Акне

Нанесите мало меда на црвенило или акне и прекријте фластером на пола сата. (Мед дјелује и као антисептик код опекотина и огреботина).

Лице

Помијешајте двије кашичице млијека и двије кашике меда. Добијену маску нанесите на лице и исперите млаком водом након десетак минута. Маска ће вам помоћи да се ријешите свих нечистоћа са коже лица те ће вашој кожи вратити хидратацију.

Пилинг

Помијешајте мало мљевених бадема са кашиком меда и соком из пола лимуна. Овај пилинг има троструко дејство: мљевени бадеми помажу да одстраните мртве ћелије коже, лимун посвјетљује тамне површине, а мед враћа хидратацију сухим подручјима.

Коментари / 0

Оставите коментар