Џихадисти погубили још једног Американца

Екстремна џихадистичка организација Исламска држава данас је објавила да је погубила америчког хуманитарног радника Питера Касига као упозорење Сједињеним Америчким Државама.

Свијет 16.11.2014 | 12:56
Џихадисти погубили још једног Американца

Исламска држава је објавила видео снимак на коме маскирани екстремиста стоији изнад одрубљене главе и тврди да је одрубио главу Касигу, преноси АФП.Он је погубљен иако је за време заробљеништва прешао у ислам и узео име Абдул-Рахман.

Касиг (26) је отет 1. октобра 2013. године на путу за град Деир Езор у источној Сирији.

Он је бивши војни ренџер који је основао хуманитарну организацију "СЕРА" у Турској са циљем да помаже избеглицама из Сирије и снабдевао је избегличке кампове храном и медицинском опремом.

Исламска држава је на снимку приказала и истовремено одрубљивање глава најмање 15 мушкараца за које тврди да су припадници сиријске војске, наводи АФП.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

узас

16.11.2014 14:06

Бозесацувај овако би рубили и српске главе листом ссмо да их допадне,УЗАС И КАТАСТРОФА,ДИВЉАЦИ МАСКИРАНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

16.11.2014 14:10

Сад се цитав свијет дигао на ноге кад одрубе главу американцу или енглезу, а кад су србима сјекли главе подрзавали су их! Али доста ових брадатих мајмуна је оставило кости у Босни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

16.11.2014 20:12

За УЗАС.Гдје ви зивите?Назалост, после несретног рата код нас се такви слободно сецу улицама. Поцевси од ХР,БХ и даље јузније.

ОДГОВОРИТЕ