Džihadisti pogubili još jednog Amerikanca

Ekstremna džihadistička organizacija Islamska država danas je objavila da je pogubila američkog humanitarnog radnika Pitera Kasiga kao upozorenje Sjedinjenim Američkim Državama.

Svijet 16.11.2014 | 12:56
Džihadisti pogubili još jednog Amerikanca

Islamska država je objavila video snimak na kome maskirani ekstremista stoiji iznad odrubljene glave i tvrdi da je odrubio glavu Kasigu, prenosi AFP.On je pogubljen iako je za vreme zarobljeništva prešao u islam i uzeo ime Abdul-Rahman.

Kasig (26) je otet 1. oktobra 2013. godine na putu za grad Deir Ezor u istočnoj Siriji.

On je bivši vojni rendžer koji je osnovao humanitarnu organizaciju "SERA" u Turskoj sa ciljem da pomaže izbeglicama iz Sirije i snabdevao je izbegličke kampove hranom i medicinskom opremom.

Islamska država je na snimku prikazala i istovremeno odrubljivanje glava najmanje 15 muškaraca za koje tvrdi da su pripadnici sirijske vojske, navodi AFP.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

uzas

16.11.2014 14:06

Bozesacuvaj ovako bi rubili i srpske glave listom ssmo da ih dopadne,UZAS I KATASTROFA,DIVLJACI MASKIRANI.

ODGOVORITE
Name

Vuk

16.11.2014 14:10

Sad se citav svijet digao na noge kad odrube glavu amerikancu ili englezu, a kad su srbima sjekli glave podrzavali su ih! Ali dosta ovih bradatih majmuna je ostavilo kosti u Bosni...

ODGOVORITE
Name

rodjo

16.11.2014 20:12

Za UZAS.Gdje vi zivite?Nazalost, posle nesretnog rata kod nas se takvi slobodno secu ulicama. Pocevsi od HR,BH i dalje juznije.

ODGOVORITE