Рањени ''Змајеви'' или борбени Израелци?

Фудбалску репреyентацију Босне и Херцеговине вечерас од 20:45 на стадиону Сами Офер у Хаифи против Израела очекује четврта утакмица квалификација за Европско пренство 2016. године.

Фудбал 16.11.2014 | 13:30
Рањени ''Змајеви'' или борбени Израелци?

Само два бода из претходна три меча нису задовољавајућа и не могу бити за тим који је учествовао на овогодишњем Свјетском првенству. У можда и пресудној утакмици наша селекција је десеткована бројним повредама и без правог нападача у саставу.

Израелци су осокољени максималним бројем освојених бодова у досадашњем дијелу квалификација, додуше освојили су их против Андоре и Кипра, истог оног који је Змајеве поразио усред Зенице. Састав који са клупе предводи Ели Гутман незгодан је домаћин, а то је на свом терену доказао и против неких прворазредних екипа.

Змајевима неће бити лако поготово због чињенице да у тиму нема ни Џека, нити Ибишевића, двојца који је у протеклим квалификацијама за СП дао 18 од 30 голова нашег тима. Наш тим јесте 'рањен' одуством неколико кључних играча, али и даље има квалитет да порази једног противника какав је Израел, али квалитет сам од себе није довољан. За побједу и бодове мора се изборити на терену!

Селектор Сафет Сушић је пред одлазак рекао да је он убијеђен да његова екипа може остати непоражена. Размишљање какво баш и није за подизање мотивације код фудбалера, али селектор је тај који бира играче, спрема тактику и на крају самим тим и одговара за (не)успјех.

Вечерас ћемо играти у саставу у којем вјероватно више никада нећемо наступити, у прилично необичној формацији, без класичног нападача, којег немамо.

За разлику од нашег тима Израел је имао само мањих проблема са повредама, а сви кључни играчи екипе Елија Гутмана су у потпуности спремни за вечерашњи меч. Екипа коју краси јак колектив и тимска игра биће тврд, али не и несаломив орах за Змајеве. Наша шанса су слаба форма њихових бекова, с тим да се ни наши не могу похвалити сјајним играма.

Лош резултат из овог меча фудбалску репрезентацију БиХ довео би на руб понора, макар када је ријеч о квалификацијама за ЕУРО 2016. 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бања Лука

16.11.2014 12:38

Идемо лудо идемооо јакооо, напред Змајеви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данило

16.11.2014 12:40

Срецно Змајеви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги

16.11.2014 12:49

Змајеви нек је срецно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

16.11.2014 15:13

пуно среће вечерас, ако не изборимо побједу можемо се поздравити са ЕП а и Сушић би се требао поздравити са селекторском клупом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

16.11.2014 15:32

До побједе! цијела РС и БиХ је вецерас уз Змајеве

ОДГОВОРИТЕ