Ranjeni ''Zmajevi'' ili borbeni Izraelci?

Fudbalsku repreyentaciju Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 na stadionu Sami Ofer u Haifi protiv Izraela očekuje četvrta utakmica kvalifikacija za Evropsko prenstvo 2016. godine.

Fudbal 16.11.2014 | 13:30
Ranjeni ''Zmajevi'' ili borbeni Izraelci?

Samo dva boda iz prethodna tri meča nisu zadovoljavajuća i ne mogu biti za tim koji je učestvovao na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. U možda i presudnoj utakmici naša selekcija je desetkovana brojnim povredama i bez pravog napadača u sastavu.

Izraelci su osokoljeni maksimalnim brojem osvojenih bodova u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, doduše osvojili su ih protiv Andore i Kipra, istog onog koji je Zmajeve porazio usred Zenice. Sastav koji sa klupe predvodi Eli Gutman nezgodan je domaćin, a to je na svom terenu dokazao i protiv nekih prvorazrednih ekipa.

Zmajevima neće biti lako pogotovo zbog činjenice da u timu nema ni Džeka, niti Ibiševića, dvojca koji je u proteklim kvalifikacijama za SP dao 18 od 30 golova našeg tima. Naš tim jeste 'ranjen' odustvom nekoliko ključnih igrača, ali i dalje ima kvalitet da porazi jednog protivnika kakav je Izrael, ali kvalitet sam od sebe nije dovoljan. Za pobjedu i bodove mora se izboriti na terenu!

Selektor Safet Sušić je pred odlazak rekao da je on ubijeđen da njegova ekipa može ostati neporažena. Razmišljanje kakvo baš i nije za podizanje motivacije kod fudbalera, ali selektor je taj koji bira igrače, sprema taktiku i na kraju samim tim i odgovara za (ne)uspjeh.

Večeras ćemo igrati u sastavu u kojem vjerovatno više nikada nećemo nastupiti, u prilično neobičnoj formaciji, bez klasičnog napadača, kojeg nemamo.

Za razliku od našeg tima Izrael je imao samo manjih problema sa povredama, a svi ključni igrači ekipe Elija Gutmana su u potpunosti spremni za večerašnji meč. Ekipa koju krasi jak kolektiv i timska igra biće tvrd, ali ne i nesalomiv orah za Zmajeve. Naša šansa su slaba forma njihovih bekova, s tim da se ni naši ne mogu pohvaliti sjajnim igrama.

Loš rezultat iz ovog meča fudbalsku reprezentaciju BiH doveo bi na rub ponora, makar kada je riječ o kvalifikacijama za EURO 2016. 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

16.11.2014 12:38

Idemo ludo idemooo jakooo, napred Zmajevi

ODGOVORITE
Name

Danilo

16.11.2014 12:40

Srecno Zmajevi!

ODGOVORITE
Name

Dragi

16.11.2014 12:49

Zmajevi nek je srecno

ODGOVORITE
Name

Geography

16.11.2014 15:13

puno sreće večeras, ako ne izborimo pobjedu možemo se pozdraviti sa EP a i Sušić bi se trebao pozdraviti sa selektorskom klupom

ODGOVORITE
Name

Petar

16.11.2014 15:32

Do pobjede! cijela RS i BiH je veceras uz Zmajeve

ODGOVORITE