Федекс спашавао меч-лопте и иде на Новака!

Иако су сви помислили да ће пут Роџера Федерера до финала мастерса у Лондону бити лак, Станислас Вавринка се потрудио да их разувери тако што је обезбедио четири меч лопте, али није успео да приведе меч крају, те је старији Швајцарац за два сата и 50 минута славио после преокрета са 4:6, 7:5, 7:6(6).

Тенис 16.11.2014 | 00:15
Федекс спашавао меч-лопте и иде на Новака!

Федерер није имао брејк шансе у првом сету, јер није приказивао игру какву је демонстрирао у групној фази завршног мастерса. Вавринка је добио сваки дуел једноручних бекхенда, што му је омогућило прилику да одузме противнику сервис у трећем гему, а он је ту једну одмах претворио у вођство од 2:1.

Сачувао је ту предност, а онда показао земљаку да је у незавидној ситуацији што се тиче прве деонице тако што је направио брејк и у седмом гему за 5:2 и сервис за сет. Јасно је било Роџеру да ће пролити много зноја да би се задржао на турниру, па је узвратио брејком, а онда и потврдио вративши се на 5:4.

Добар други сервис одрадио је кључни посао за Вавринку који је после 35 минута водио са 1:0 у сетовима.

Чинило се да Стан игра константно, без грешке, али је све разуверио у шестом гему где је једва, уз велике напоре, спасао три брејк лопте (3:3). Федерер тада није успео, али је сачекао 12. гем и велики пад у игри Вавринке којем се једноставно рука стегла, те је без освојеног поена препустио брејк и сет противнику (7:5).

Роџер је очајно ушао у трећи сет, али више због тога што је оштећен од стране судије који је на његовом сервису и 15:0 досудио аут, иако је била добра лопта за 30:0, а да притом ту одлуку старији Швајцарац није ни чуо. Тако је Стан дошао до три брејк лопте од којих је другу искористио.

Није Вавринка пресигуран био, али није имао мука са брејк лоптама све до осмог гема где је одбранио две и дошао на корак од великог тријумфа и финала.

Охрабривала је публика Федерера да се врати у дуел, а гем је трајао преко десет минута где је Вавринка имао три меч лопте, након чега је настао делиријум на трибинама пошто је Роџер ипак истрпео притисак и изједначио на 5:5. Није само то била мука за боље рангираног Швајцарца, већ је бранио две брејк лопте, и одбранио их за вођство од 6:5.

Стан је био шокиран, али је обезбедио тај-брејк који је донео лудило и још једну меч лопту за Вавринку, а онда је Федерер узео ствар у своје руке и из првог пута био сигуран, те је уговорио дуел у недељу од 19 часова са Ђоковићем који је такође играо три сета са Кеијем Нишикоријем.

Коментари / 0

Оставите коментар