Ђоковић изборио финале у Лондону

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се данас у финале завршног Мастерса у Лондону, пошто је савладао Јапанца Кеија Нишикорија са 6:1, 3:6, 6:0.

Србија 15.11.2014 | 18:36
Ђоковић изборио финале у Лондону

Ђоковић је пласманом у полуфинале осигурао прво мјесто на крају сезоне, док је побједом над Нишикоријем дошао у ситуацију да статус најбољег потврди и одбраном титуле.

Српски тенисер је одлично одиграо први сет, који је ријешио за само 23 минута. У другом сету је дошло до малог опуштања у његовој игри, што је Нишикори искористио и увео неизвјесност у меч.

Публика је у тим тренуцима аплаудирала послије грешака Ђоковића, што је додатно наљутило и избацило из ритма Србина.

Међутим, Новак је успио да се извуче из неугодне ситуације и у наставку меча покаже да је најбољи кад је то најпотребније. Одлучујући сет завршио је без изгубљеног гема и са убједљивих 6:0 прошао у финале.

Његов ривал у финалу биће побједик дуела између швајцарских тенисера, Роџера Федерера и Станисласа Вавринке.

Турнир у Лондону игра се за укупан наградни фонд од 6,5 милиона долара.

Ђоковић је рекао након пласмана у финале завршног Мастерса у Лондону да је Јапанац Кеи Нишикори одиграо најбољу сезону у каријери.

"Кеи је играо одлично и сигурно да му је ово најбоља сезона до сада у животу, али направио је дупле сервис грешке у трећем сету и то га је коштало пораза", рекао је Ђоковић.

"Наравно да ћу гледати меч између Федерера и Вавринке у полуфиналу. Узећу кокице и уживати у дуелу из кревета", додао је Новак.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хуманист

15.11.2014 18:58

Браво Ноле! Ти си једина свјетла тачка на овом нашим тмурним просторима.

ОДГОВОРИТЕ