Прича о Рунију: 9 трофеја, 382 гола...

Нападач Манчестер Јунајтеда се са 14 година „одљубио од игре“! Вејн Руни је вечерас против Словеније ушао у друштво пробраних и забележио 100. наступ за Енглеску, а играч Манчестер Јунајтеда је открио да је све могло да буде веома другачије.

Фудбал 15.11.2014 | 22:15
Прича о Рунију: 9 трофеја, 382 гола...

Борбени нападач је открио да је желео да прекине да се бави фудбалом када је имао 14 година, а да га је бивши играч и тренер Евертона Колин Харви убедио да би то била велика грешка.
„Мислим да је мени Харви много помогао јер сам престао да уживам у фудбалу када сам имао 14 година. Отприлике тада вам говоре о различитим стварима које треба да радите на терену, учите о тактикама. Осетио сам да је то превише и сећам се да сам отишао кући и рекао тати да не желим више да тренирам. Мој отац се наљутио на мене и тада сам отишао да се видим са Колином Харвијем и он је био одличан утицај на мене“, рекао је Руни.

Капитен Манчестер Јунајтеда се одљубио од игре, али га је Харви убедио да се врати тренинзима.
„Стварно сам због Харвија наставио. Сели смо и он ме је натерао да се поново заљубим у игру. Рекао је да је видео број играча током целе каријере, али да није никада видео играча са талентом који сам ја имао, тако да бих направио велику грешку. Рекао је да ће увек бити ту да ми помогне и да ме подржи“, открио је популарни Ваза.

А Руни није дуго чекао да добије шансу са сениорима.
„Рекао ми је да ћу ако наставим да радим напорно, бити у првом тиму брже него што мислим. Чим је то рекао рекао је помислио сам ’он је био тренер Евертона, тако да зна игру’, сва срећа па сам га послушао“, рекао је Руни.

Девет освојених великих трофеја, 382 гола, капитенска трака Јунајтеда и 100 наступа за Енглеску – све захваљујући Колину Харвију.

Коментари / 0

Оставите коментар