Priča o Runiju: 9 trofeja, 382 gola...

Napadač Mančester Junajteda se sa 14 godina „odljubio od igre“! Vejn Runi je večeras protiv Slovenije ušao u društvo probranih i zabeležio 100. nastup za Englesku, a igrač Mančester Junajteda je otkrio da je sve moglo da bude veoma drugačije.

Fudbal 15.11.2014 | 22:15
Priča o Runiju: 9 trofeja, 382 gola...

Borbeni napadač je otkrio da je želeo da prekine da se bavi fudbalom kada je imao 14 godina, a da ga je bivši igrač i trener Evertona Kolin Harvi ubedio da bi to bila velika greška.
„Mislim da je meni Harvi mnogo pomogao jer sam prestao da uživam u fudbalu kada sam imao 14 godina. Otprilike tada vam govore o različitim stvarima koje treba da radite na terenu, učite o taktikama. Osetio sam da je to previše i sećam se da sam otišao kući i rekao tati da ne želim više da treniram. Moj otac se naljutio na mene i tada sam otišao da se vidim sa Kolinom Harvijem i on je bio odličan uticaj na mene“, rekao je Runi.

Kapiten Mančester Junajteda se odljubio od igre, ali ga je Harvi ubedio da se vrati treninzima.
„Stvarno sam zbog Harvija nastavio. Seli smo i on me je naterao da se ponovo zaljubim u igru. Rekao je da je video broj igrača tokom cele karijere, ali da nije nikada video igrača sa talentom koji sam ja imao, tako da bih napravio veliku grešku. Rekao je da će uvek biti tu da mi pomogne i da me podrži“, otkrio je popularni Vaza.

A Runi nije dugo čekao da dobije šansu sa seniorima.
„Rekao mi je da ću ako nastavim da radim naporno, biti u prvom timu brže nego što mislim. Čim je to rekao rekao je pomislio sam ’on je bio trener Evertona, tako da zna igru’, sva sreća pa sam ga poslušao“, rekao je Runi.

Devet osvojenih velikih trofeja, 382 gola, kapitenska traka Junajteda i 100 nastupa za Englesku – sve zahvaljujući Kolinu Harviju.

Komentari / 0

Ostavite komentar