Српском фудбалу се црно пише!

Да ситуација буде још тежа по српски национални тим, квалификационе групе за Светско првенство 2018. године правиће се на основу резултата у претходна три квалификациона циклуса, тако да ће бити искључен резултат мечева из квалификација за Мундијал у Јужној Африци 2010. години, последњем великом такмичењу на којем је Србија учествовала.

Фудбал 15.11.2014 | 21:15
Српском фудбалу се црно пише!

Како које квалификације стартују некако се чини као да се сви померају са "мртве тачке", а да само ми тонемо. И таман кад мислимо да не може дубље, још више пропаднемо. Сада смо на добром путу да први пут у историји, не рачунајући изостанак због санкција, осанемо без трећег узастопног великог такмичења, а четврти пут везано без пласмана на Европски шампионат.

Изостанак са Мундијала правдали смо чињеницом да се ова генерација спрема за наредни циклус и да ћемо готово сигурно у великом стилу отићи у Француску. Ипак, како ствари стоје још једном смо на добром путу да зиму поново дочекамо без шанси да процветамо на пролеће. Слично као након краха у Скопљу 16. октобра 2012. године.

У овом тренутку са једним мршавим освојеним бодом, без обзира на освојена, па одузета три, након меча са Албанијом, Орлови су стали уз раме се са Молдавцима, Лихтенштајном, Белорусијом, Јерменијом, Луксембургом и посрнулом Грчком, који су са идентичним бројем освојених бодова миљама далеко од европске смотре фудбала у земљи галских петлова.

Наравно, очекује стравичан пад и на ранг листи ФИФА, где смо сада на "одличној" 46. позицији иза европских "велесила" као што су Северна Ирска, Велс и Исланд. Да ситуација буде још тежа по српски национални тим, квалификационе групе за Светско првенство 2018. године правиће се на основу резултата у претходна три квалификациона циклуса, тако да ће бити искључен резултат мечева из квалификација за Мундијал у Јужној Африци 2010. години - последњем великом такмичењу у којем смо учествовали.

Приком избора група у квалификацијама за наредни Мундијал вредноваће се учинак из квалификација за ЕП 2012 (20 одсто), СП 2014 (40 одсто) и ЕП 2016 (40 одсто). Дакле, спаса нам у овим квалификацијама вероватно нема, али ће нам сасвим сигурно бити још теже.

Преостаје нам само да се надамо сензацији у Португалији крајем марта следеће године и подвиги у Данској на лето, али то из ове перспективе делује као немогућа мисија.

Коментари / 0

Оставите коментар