Srpskom fudbalu se crno piše!

Da situacija bude još teža po srpski nacionalni tim, kvalifikacione grupe za Svetsko prvenstvo 2018. godine praviće se na osnovu rezultata u prethodna tri kvalifikaciona ciklusa, tako da će biti isključen rezultat mečeva iz kvalifikacija za Mundijal u Južnoj Africi 2010. godini, poslednjem velikom takmičenju na kojem je Srbija učestvovala.

Fudbal 15.11.2014 | 21:15
Srpskom fudbalu se crno piše!

Kako koje kvalifikacije startuju nekako se čini kao da se svi pomeraju sa "mrtve tačke", a da samo mi tonemo. I taman kad mislimo da ne može dublje, još više propadnemo. Sada smo na dobrom putu da prvi put u istoriji, ne računajući izostanak zbog sankcija, osanemo bez trećeg uzastopnog velikog takmičenja, a četvrti put vezano bez plasmana na Evropski šampionat.

Izostanak sa Mundijala pravdali smo činjenicom da se ova generacija sprema za naredni ciklus i da ćemo gotovo sigurno u velikom stilu otići u Francusku. Ipak, kako stvari stoje još jednom smo na dobrom putu da zimu ponovo dočekamo bez šansi da procvetamo na proleće. Slično kao nakon kraha u Skoplju 16. oktobra 2012. godine.

U ovom trenutku sa jednim mršavim osvojenim bodom, bez obzira na osvojena, pa oduzeta tri, nakon meča sa Albanijom, Orlovi su stali uz rame se sa Moldavcima, Lihtenštajnom, Belorusijom, Jermenijom, Luksemburgom i posrnulom Grčkom, koji su sa identičnim brojem osvojenih bodova miljama daleko od evropske smotre fudbala u zemlji galskih petlova.

Naravno, očekuje stravičan pad i na rang listi FIFA, gde smo sada na "odličnoj" 46. poziciji iza evropskih "velesila" kao što su Severna Irska, Vels i Island. Da situacija bude još teža po srpski nacionalni tim, kvalifikacione grupe za Svetsko prvenstvo 2018. godine praviće se na osnovu rezultata u prethodna tri kvalifikaciona ciklusa, tako da će biti isključen rezultat mečeva iz kvalifikacija za Mundijal u Južnoj Africi 2010. godini - poslednjem velikom takmičenju u kojem smo učestvovali.

Prikom izbora grupa u kvalifikacijama za naredni Mundijal vrednovaće se učinak iz kvalifikacija za EP 2012 (20 odsto), SP 2014 (40 odsto) i EP 2016 (40 odsto). Dakle, spasa nam u ovim kvalifikacijama verovatno nema, ali će nam sasvim sigurno biti još teže.

Preostaje nam samo da se nadamo senzaciji u Portugaliji krajem marta sledeće godine i podvigi u Danskoj na leto, ali to iz ove perspektive deluje kao nemoguća misija.

Komentari / 0

Ostavite komentar