Додик: Полиција чува суверенитет Српске

Јачање полиције и њене одговорности је чувар идентитета и суверенитета Републике Српске, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свечаној академији поводом крсне славе МУП-а Републике Српске – Светог архангела Михаила, која је одржана у Центру за културу у Бијељини.

Република Српска 15.11.2014 | 20:23
Додик: Полиција чува суверенитет Српске

Додик је побједу за субјективитет полиције Републике Српске назвао једном од најважнијих политичких побједа у новијој историји Српске.

"И данас је полиција Републике Српске једна од најбољих полицијских агенција у региону која успјешно сарађује са полицијским агенцијама у БиХ и региону, па чак и свијету. Запажене резултате биљежимо у борби против криминала, корупције и тероризма", рекао је Додик.

Предсједник Српске је поручио да у полицији не смије да буде политике ни подјела и да полиција мора да представља идентитет Републике Српске и њену безбједност. Додик је дао и конкретно обећање.

"Плате у полицији неће бити смањиване ни у наредном периоду и наредна година биће година набављања све потребне опреме за рад полиције", истакао је Додик.

Кадровски подмладити и оснажити полицију, али потребно је очистити властите редове од оних који су кренули путем криминала или упоредо раде за друге полицијске агенције, истакнуто на свечаној академији.

"Треба да се из полиције отарасимо и оних који не служе на част полицији и који очигледно у жељи да имају више од онога што им припада, крену путем криминала. Било је више акција у којима смо хапсили и поједине полицајце, раднике управе,..." рекао је директор Полиције Републике Српске.

Министар Радислав Јовичић није хтио за медије да коментарише информације о побуди појединаца из специјалне јединице.

У неформалном разговору, Јовичић је рекао да не жели да говори о томе да би се спријечиле, како каже, даље спекулације овог случаја.

(БН ТВ)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Подрзавам директора полиције

15.11.2014 19:56

Треба се ријесити инспектора из бањалуцког ЦЈБ за које је јавност упозната да су сарадјивали са зеленасем Смиљаницем који је осудјен на 14 година затвора.Разговори су јавно преслусани у бањалуцком окрузном суду.Дирекор је говорио о томе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Архангел Михаило

15.11.2014 20:58

Па који ово безбожници почеше да ме славе прије 21., па сутра је тек Ђурђиц, шта ће ми рећи свети Ђорђије, да трчим прије њега. Поручите овом Милораду да му не признам ово што ме слави прије времена, нешто му се завртило у глави. Да није нешто побркао око ових избора...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

15.11.2014 23:30

полиција код нас цува лопове , а војске немамо сто би цували суверинитет

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАСА

16.11.2014 08:38

Наша полиција, ми их плаћамо, као нико у свијету чува лопове и криминалце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рицк

16.11.2014 08:39

'Полиција Републике Српске је једна од најбољих у региону'. Још кад би добили ципеле и гориво за службене аутомобиле, гдје би нам крај био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

16.11.2014 09:48

Не само полиција, него и ОС Босне и Херцеговине је чувају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјура

16.11.2014 11:27

Ко је овдје сљепац, министар или предсједник па се овако воде под руку?!

ОДГОВОРИТЕ