Dodik: Policija čuva suverenitet Srpske

Jačanje policije i njene odgovornosti je čuvar identiteta i suvereniteta Republike Srpske, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svečanoj akademiji povodom krsne slave MUP-a Republike Srpske – Svetog arhangela Mihaila, koja je održana u Centru za kulturu u Bijeljini.

Republika Srpska 15.11.2014 | 20:23
Dodik: Policija čuva suverenitet Srpske

Dodik je pobjedu za subjektivitet policije Republike Srpske nazvao jednom od najvažnijih političkih pobjeda u novijoj istoriji Srpske.

"I danas je policija Republike Srpske jedna od najboljih policijskih agencija u regionu koja uspješno sarađuje sa policijskim agencijama u BiH i regionu, pa čak i svijetu. Zapažene rezultate bilježimo u borbi protiv kriminala, korupcije i terorizma", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da u policiji ne smije da bude politike ni podjela i da policija mora da predstavlja identitet Republike Srpske i njenu bezbjednost. Dodik je dao i konkretno obećanje.

"Plate u policiji neće biti smanjivane ni u narednom periodu i naredna godina biće godina nabavljanja sve potrebne opreme za rad policije", istakao je Dodik.

Kadrovski podmladiti i osnažiti policiju, ali potrebno je očistiti vlastite redove od onih koji su krenuli putem kriminala ili uporedo rade za druge policijske agencije, istaknuto na svečanoj akademiji.

"Treba da se iz policije otarasimo i onih koji ne služe na čast policiji i koji očigledno u želji da imaju više od onoga što im pripada, krenu putem kriminala. Bilo je više akcija u kojima smo hapsili i pojedine policajce, radnike uprave,..." rekao je direktor Policije Republike Srpske.

Ministar Radislav Jovičić nije htio za medije da komentariše informacije o pobudi pojedinaca iz specijalne jedinice.

U neformalnom razgovoru, Jovičić je rekao da ne želi da govori o tome da bi se spriječile, kako kaže, dalje spekulacije ovog slučaja.

(BN TV)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Podrzavam direktora policije

15.11.2014 19:56

Treba se rijesiti inspektora iz banjaluckog CJB za koje je javnost upoznata da su saradjivali sa zelenasem Smiljanicem koji je osudjen na 14 godina zatvora.Razgovori su javno preslusani u banjaluckom okruznom sudu.Direkor je govorio o tome

ODGOVORITE
Name

Arhangel Mihailo

15.11.2014 20:58

Pa koji ovo bezbožnici počeše da me slave prije 21., pa sutra je tek Đurđic, šta će mi reći sveti Đorđije, da trčim prije njega. Poručite ovom Miloradu da mu ne priznam ovo što me slavi prije vremena, nešto mu se zavrtilo u glavi. Da nije nešto pobrkao oko ovih izbora...?

ODGOVORITE
Name

Nenad

15.11.2014 23:30

policija kod nas cuva lopove , a vojske nemamo sto bi cuvali suverinitet

ODGOVORITE
Name

VASA

16.11.2014 08:38

Naša policija, mi ih plaćamo, kao niko u svijetu čuva lopove i kriminalce.

ODGOVORITE
Name

Rick

16.11.2014 08:39

'Policija Republike Srpske je jedna od najboljih u regionu'. Još kad bi dobili cipele i gorivo za službene automobile, gdje bi nam kraj bio.

ODGOVORITE
Name

Cccc

16.11.2014 09:48

Ne samo policija, nego i OS Bosne i Hercegovine je čuvaju

ODGOVORITE
Name

Djura

16.11.2014 11:27

Ko je ovdje sljepac, ministar ili predsjednik pa se ovako vode pod ruku?!

ODGOVORITE