Карло и Жозе - два свијета!

Реал Мадрид је данас лидер Примере и на "фер-плеј" табели, а присетимо се како је то изгледало код Жозеа Муриња.

Фудбал 14.11.2014 | 22:30
Карло и Жозе - два свијета!

Не разликује се превише "овај" тим Реала, који води Карло Анћелоти и "онај", који је водио Жозе Мурињо, закључно са сезоном 2011/12.

База екипе је иста: Икер Касиљас, Серхио Рамос, Пепе, Рафаел Варан, Алваро Арбелоа, Марсело, Фабио Коентрао, Лука Модрић, Кристијано Роналдо, Карим Бензема...

Међутим, све остало се итекако разликује: игра, приступ, резултати.

Један статистички податак најдрастичније приказује разлику између Анћелотијевог и Мурињовог Реала, а што не рећи и то - разлику између Анћелотија и Муриња.

Реал је данас, а то није био случај годинама, не само лидер Примере по броју бодова, већ и лидер на "фер-плеј" табели. Шампиони Европе после 11 рунди, а то је скоро трећина сезоне у Ла Лиги, имају само 16 жутих картона и ниједан црвени. Иза њих је Барселона са 17 жутих и једним црвеним картоном, а прати их Реал Сосиједад са 21 жутим, без искључених играча.

Поређења ради, Мурињовом Реалу је у сезони 2011/12 подељено 142 жута картона у свим такмичењима, уз 12 искључења, што због две опомене, што директних! Само је Рамос имао 14 жутих и два црвена те сезоне, Арбелоа 12 жутих и такође два црвена, Ћави Алонсо 18 жутих, Роналдо 13 жутих и један црвени...
Мурињовим играчима је, у Примери, те сезоне показано шест црвених картона и 89 жутих!

Када су тренутно најоштрији и најнервознији тимови у питању, што је некад био Реал, предњаче Леванте са 35 жутих и једним црвеним, Гранда са 35 жутих и шампион, Атлетико Мадрид са 32 жута и два црвена картона.

Играчи Реала и Барселоне направили су најмање фаулова после 11 рунди, 116 и 112, а Севиља, која се такође бори за титулу, има 187 прекршаја. Чешће игру сецкају и играчи Валенсије (167) и Атлетика (154).

Коментари / 0

Оставите коментар