Karlo i Žoze - dva svijeta!

Real Madrid je danas lider Primere i na "fer-plej" tabeli, a prisetimo se kako je to izgledalo kod Žozea Murinja.

Fudbal 14.11.2014 | 22:30
Karlo i Žoze - dva svijeta!

Ne razlikuje se previše "ovaj" tim Reala, koji vodi Karlo Anćeloti i "onaj", koji je vodio Žoze Murinjo, zaključno sa sezonom 2011/12.

Baza ekipe je ista: Iker Kasiljas, Serhio Ramos, Pepe, Rafael Varan, Alvaro Arbeloa, Marselo, Fabio Koentrao, Luka Modrić, Kristijano Ronaldo, Karim Benzema...

Međutim, sve ostalo se itekako razlikuje: igra, pristup, rezultati.

Jedan statistički podatak najdrastičnije prikazuje razliku između Anćelotijevog i Murinjovog Reala, a što ne reći i to - razliku između Anćelotija i Murinja.

Real je danas, a to nije bio slučaj godinama, ne samo lider Primere po broju bodova, već i lider na "fer-plej" tabeli. Šampioni Evrope posle 11 rundi, a to je skoro trećina sezone u La Ligi, imaju samo 16 žutih kartona i nijedan crveni. Iza njih je Barselona sa 17 žutih i jednim crvenim kartonom, a prati ih Real Sosijedad sa 21 žutim, bez isključenih igrača.

Poređenja radi, Murinjovom Realu je u sezoni 2011/12 podeljeno 142 žuta kartona u svim takmičenjima, uz 12 isključenja, što zbog dve opomene, što direktnih! Samo je Ramos imao 14 žutih i dva crvena te sezone, Arbeloa 12 žutih i takođe dva crvena, Ćavi Alonso 18 žutih, Ronaldo 13 žutih i jedan crveni...
Murinjovim igračima je, u Primeri, te sezone pokazano šest crvenih kartona i 89 žutih!

Kada su trenutno najoštriji i najnervozniji timovi u pitanju, što je nekad bio Real, prednjače Levante sa 35 žutih i jednim crvenim, Granda sa 35 žutih i šampion, Atletiko Madrid sa 32 žuta i dva crvena kartona.

Igrači Reala i Barselone napravili su najmanje faulova posle 11 rundi, 116 i 112, a Sevilja, koja se takođe bori za titulu, ima 187 prekršaja. Češće igru seckaju i igrači Valensije (167) i Atletika (154).

Komentari / 0

Ostavite komentar