Беко у свјесном стању.Воз​ац видио лице нападаца

Бизнисмен Милан Беко рањен је данас око 17.30 сати са два метка испред своје куће на Сењаку, сазнаје "Блиц".

Србија 14.11.2014 | 18:02
Беко у свјесном стању.Воз​ац видио лице нападаца

 Возач Милана Бека видео је лице нападачу који је испалио два хица у његовог шефа испред куће у Улици Андре Николића. Беко је одмах пребачен у београдски Ургентни центар. Беко је у болницу довезен без свести, а са њим је био возач. Како нам је речено у Ургентном центру, Беко је оперисан, његово стање је тренутно стабилно али се лекари уздржавају од давања прогноза.

Нападач, који је носио црну дуксерицу са капуљачом и плаву перјану јакну, чекао је Бека сакривен у жбуњу недалеко од његове куће у београдском насељу Сењак. Беко је око 17.50 сати стигао и док је излазио из “мерцедеса С класе” нападач је истрчао и у њега испалио два хица.


Један метак у груди, а други у стомак. Међутим, возач бизнисмена је повукао назад у аутомобил и почео да вози у рикверц. И тако га спасио. Изненађени нападач је испалио још четири хица који су завршили у “мерцедесу”. Са нападачем је био је и саучесник, одевен у црно и маскиран, који је чувао стражу.

 

 


- Полиција наслућује мотив покушаја убиства Бека. Тај податак и калибар из ког је пуцано, не можемо да откријемо - кажу у МУП-у.


Нападач и саучесник су после напада побегли пешице и полиција трага за њима. Полиција је на месту злочина пронашли неколико трагова, као и шест чаура.
- Сумњамо да су протеклих неколико дана пратили кретања бизнисмена. Нису га дуго чекали што смо сазнали од отисака патика које смо пронашли на земљи - додају у МУП-у.

 


Беко свестан и комуникативан након операције


Возач, који девет година ради за Бека, рањеног шефа је одвезао до Ургентног центра, где је око 18.10 сати оперисан.

Лекари су се више од сат времена борили за живот бизнисмена, који је изгубио много крви. Испред Ургентног центра окупили су се и Бекови пријатељи. Све време Ургентни центар су обезбеђивали полицајци наоружани дугим цевима.

 

Операција је била успешна, извађена су оба метка, а после захвата Беко је био свестан и комуникативан.


- Имао је повреде опасне по живот, али је у стабилном стању. Незахвално је говорити о даљем опоравку. Операцију је водио министар здравља Златибор Лончар - рекао је проф. др Миљко Ристић, директор Клиничког центра Србије.

Заменик директора Ургентног центра Душан Јовановић није хтео да коментарише детаље о стању Милана Бека, већ је рекао да ће више детаља бити познато сутра.

 

Један од лекара из Ургентног центра је рекао за "Блиц" да је Беко задобио повреде абдомена, и да је тренутно у стабилном стању.

 


Полиција прегледа снимке са видео надзора


Извор из београдске полиције рекао је за "Блиц" да је увиђај обављен професионално, да су нађени трагови који могу да доведу до извршиоца али и да је у истрази, пред полицијом сада веома озбиљан и обиман посао.

 

- Имамо снимке видео надзора испред куће Милана Бека. Ради се о снимцима направљеним у последњих месец дана, који ће сада бити прегледани. Очигледно је да је нападач знао навике Милана Бека, што указује да га је пратио извесно време - кажу у полицији.


Инспектори београдске полиције су узели и снимке видео надзора које има већина власника приватних кућа у улици којом су нападачи побегли.


- За сада знамо да су у питању двојица нападача, извршилац и његов саучесник. Обојица су на себи имали дуксерице са капључама које су имали преко глава и тамно плаве јакне - каже извор "Блица".

Полиција ће у наставку истраге проверити и базне станице овог дела Сењака у последња три месеца како би се утврдило ко је све боравио у овом делу града.

 

Начелник београдске полиције у циљу хапшења извршиоца је наредио акцију "Вихор" - односно блокаду свих главних саобраћајница у граду, мостова, излаза из града али и појачану контролу државне границе.


- На расветљавању пуцњаве одмах је ангажовано 300 полицајаца, који су по хитном наређењу ангажовани на случају - кажу у полицији.

Најважнији разговор са Беком

У циљу откривања мотива нападача и његове идентификације, најважнији је разговор са Миланом Беком. Полиција до сада није имала сазнања да њему неко прети као ни назнаке да би неко могао да пуца у њега.
- Беко је у стабилном стању али са тешким повредама. Има две прострелне ране а меци су на чек осма места у стомаку направиле повреде - каже наш извор.


Потрага за нападачем


 
Полиција трага за нападачем. Постављене су контроле на излазима из града, а возила се засутављају и на кружном току на Топчидерској звезди, мосту "Газела" и другим прометним локацијама.

 

Како јавља репортер "Блица", на месту напада, на прозору аутомобила паркираног испред Бекове куће виде се рупе од метка. Улицу је потпуно блокирала полиција. За сада се није појавио нико од чланова породице Милана Бека. На увиђају се појавио и Веселин Милић, начелник београдске полиције.

- Београдска полиција нема сазнања да је Милану Беку неко претио нити је имала било каквих индиција да ће бити извршено ово кривично дело - изјавио је Милић и додао да је нападач највероватније имао и помагача.

Начелник је потврдио да је Беко задобио две прострелне ране.


Причао са адвокатом у тренутку напада

Како сазнаје "Блиц", Милан Беко је у тренутку кад је нападач пуцао у њега причао телефоном са адвокатом Ненадом Поповићем. Адвокат, међутим, није имао коментара на ова сазнања.
- Не желим да коментаришем ништа у овом тренутку - рекао је Поповић за “Блиц”.

 
Слабо осветљење, полиција довезла рефлекторе због увиђаја

 


Бекова кућа смештена је у такозваном "резиденцијалном" делу Сењака, у непосредној близини амбасаде Аргентнине. Сама улица Андре Николића више подсећа на сокак, широка је не више од 5-6 метара и слабо осветљена.

 

Осветљење је толико слабо да је полиција морала да довезе посебне рефлекторе ватрогасним колима, како би могла да направи увиђај места са ког је пуцано. У току увиђаја улица је била блокирана за саобраћај, али, осим новинара, нико њом није ни прошетао. Ниједан од чланова Бекове породице није дошао у кућу након почетка увиђаја.

 


Пријатељи се окупили испред Ургентног центра

Репортер "Блица" јавља да су се испред Ургентног центра окупили Бекови пријатељи, међу којима су и Топлица Спасојевић, Милорад Вучелић, Зденко Томановић, Драган Бјелогрлић и Миодраг Костић.

 

 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

завијаца

14.11.2014 17:06

Завио људе у црно, па и он поцрни. Нико није недодирљив, сад нека тросе отето, на гориле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

14.11.2014 17:08

Јел то има везе са Сесељом?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кицобн

14.11.2014 17:22

Ко це нам правити спорете и фризидере Беко

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОКИ

14.11.2014 17:25

МА ИМА ОВО НЕКУ ВЕЗУ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО

14.11.2014 17:26

КО ЈЕ СЛЕДЕЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧИКАН

14.11.2014 17:27

Нико чашу меда не искапи а да чашом жучи не загорчи ЊЕГОШ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи само опрезно

14.11.2014 17:29

Истразни органи у Србији нису доказали Милану Беку никакав криминал.Пустите прице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

14.11.2014 17:29

Наш човек не сме ишта да има! Нема право ни на живот! Сва убиства у Србији изводи УДБА. Са њом управља Змијско легло Центар у Београду: Дедињски клан Чувари револуције Црноруки, а који су под копитом Ватикана. Нама су се католици под командом Ватикана направили велику ненеправду. Српску децу су живу под лед бацали у Новом Саду. У Хрватској су српску децу на бајонет дочекивали. У Међугорју су српској деци живој очи вадили камом. Ми не треба да се светимо, али нас пеку ране наше деце. Морамо се поставити према њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

невјероватно

14.11.2014 17:44

Невјероватна је ароганицја властодржаца у Србији. Криминал цвјета, подземље на улицама, враћамо се полако у 90-те. Е моја Србијо ко те води, добро да је ишта остало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

14.11.2014 17:53

Ми смо од друства и дрзаве бре направили зверињак. Врацају се 90-те... Мозда је и Сесељ бре упетљао прсте.... нису га Амери за дзабе пустили....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxер

14.11.2014 18:21

Биће још убистава шешеља су пустили да прави ужас по Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

14.11.2014 18:25

Овако је било и у Америци 1938.г,кад су гонили Алка'поне...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за "Илију"

14.11.2014 19:01

И све то само због тога сто су били Срби, јел` тако? Цитав свијет се уротио против Срба. Сви су криви а ми невини ?! Е мој Илија, због тебе и теби слицнима који свугдје виде кривицу осим у нама самима, зато нам и јесте овако. Залосно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за Илију

14.11.2014 19:22

Ти си бас информисан о свему као да си и ти удбас.То су цисте глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО

14.11.2014 20:51

ПРАТИМ СТАМПУ РС и СРБИЈЕ. У ЈЕДНОМ ЛИСТУ МИСЛИМ ДА ЈЕ . КУРИР.ПРОЦИТАХ ЦИТИРАМ РИЈЕЦИ ВОЈИСЛАВА СЕСЕЉА: НЕ ИДЕМ У СРБИЈУ ДА СЕ ЛЕЦИМ ИДЕМ ДА СЕ СВЕТИМ!ТО ЈЕ ТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

14.11.2014 21:22

Сви мафијаси на крају добију метак.Оцито је радио за много моцније људе који сада иду да уклоне све свједоке око нелегалних приватизација типа луке београд,галенике,конграпа...Ко је слиједеци?Мозда и наси моцници упетљани у ове приватизације несто науце из овога примјера ал сумњам јер су глупи ко ноц.Ко са врагом тикве сади од главу му се разбију.Лицно би волио да презиви и одговара за све лоповлуке и наравно да за собом повуце и своје газде,наредбодавце у пљацки.Сви они који мисле да је могуце постено зарадити стотине милиона еура у дрзави у којој људи раде цитав мјесец за 200 еура су тупи ко будак.КАКО ПОСИЈЕС ТАКО И ПОЗАЊЕС

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.КАРАДОЗ

14.11.2014 22:05

СТА МИСЛИС ДА НЕМА. ОДМА ПОЦЕО ДА ЦИСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

14.11.2014 22:43

Жао ми је сваког поштеног човјека који настрада. Али тајкуне, лопове и криминалце никад нисам жалио... Дошло вријеме са се изравнају рачуни... Ко се ватром игра, од ватре и страда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

15.11.2014 09:32

Демократе који су изгубили власт,а није их мало,даце све од себе да уз помоц Америке ,јер су њихови људи били(врбовани)праве хаос и сплетке садасњој власти.Све ово поцело је од доласка Путина,па војне вијезбеса Русима ,па привредни споразуми,па долазак њПатријарха руског,па не уводјење санкција,...па..?Нема Сесељ благе везе са овим ,бице искористен само као параван,како нас народ казе "пас који пуно лаје ,не уједа," е тако и нас Сесељ само прица а никада за српски народ ниста конкретно не уради,само је заробио Србе у својој странци,који ниста као вијецита опозиција не урадисе,док нам је други коло водио....онај ко воли Америку и њихову политику нам ово раде,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

профа

15.11.2014 16:37

Јадна ли си и ти Србијо кад ти је ударна вест већ два дана напад на милионера сумљиве прошлости.

ОДГОВОРИТЕ