Ђоковић трећу годину заредом први на свијету!

Новак Ђоковић са три победе у низу на завршном мастерсу у Лондону успео је да по трећи пут у каријери заврши годину на првој позицији АТП листе, те се тако изједначи са Рафаелом Надалом и примакне се Џону Мененроу и Ивану Лендлу.

Тенис 14.11.2014 | 21:45
Ђоковић трећу годину заредом први на свијету!

Ђоковић је претходно 2011. и 2012. годину завршио на првом месту и трећи је играч који је то учинио три пута после Пита Сампраса (шест), Џимија Конорса и Роџера Федерера (пет), Ивана Лендла и Џона Мекенро (четири) и Рафаела Надала који такође има три године за собом у којима је био на самом врху тениса.

Новак је такође четврти тенисер, после Лендла, Федерера и Надала који су држали позицију број 1, онда је изгубили, а затим и вратили у свој посед. Сада српски представник може да се концетрише само на завршни мастерс у Лондону и покуша да освоји по четврти пут то такмичење на којем је осам пута успео да се пласира.

Повратак Нолета на прво место десио се седмог јула и освајања Вимблдона, а у 2014. годину има скор 18-5 са играчима из Топ 10, док је освојио шест трофеја. Тенисер из Србије први пут на врху био је четвртог јула 2011. године, а у Лондону се навршава 121. недеља коју је Новак имао звање првог рекета света.

Ђоковић се налази у групи А у Лондону где је са три победе прошао у полуфинале, док су редом падали Марин Чилић, Станислас Вавринка и на крају његова редовна муштерија Томаш Бердих, а тријумф над Чехом му је печатирао прву позицију на АТП листи.

Коментари / 0

Оставите коментар