Đoković treću godinu zaredom prvi na svijetu!

Novak Đoković sa tri pobede u nizu na završnom mastersu u Londonu uspeo je da po treći put u karijeri završi godinu na prvoj poziciji ATP liste, te se tako izjednači sa Rafaelom Nadalom i primakne se Džonu Menenrou i Ivanu Lendlu.

Tenis 14.11.2014 | 21:45
Đoković treću godinu zaredom prvi na svijetu!

Đoković je prethodno 2011. i 2012. godinu završio na prvom mestu i treći je igrač koji je to učinio tri puta posle Pita Samprasa (šest), Džimija Konorsa i Rodžera Federera (pet), Ivana Lendla i Džona Mekenro (četiri) i Rafaela Nadala koji takođe ima tri godine za sobom u kojima je bio na samom vrhu tenisa.

Novak je takođe četvrti teniser, posle Lendla, Federera i Nadala koji su držali poziciju broj 1, onda je izgubili, a zatim i vratili u svoj posed. Sada srpski predstavnik može da se koncetriše samo na završni masters u Londonu i pokuša da osvoji po četvrti put to takmičenje na kojem je osam puta uspeo da se plasira.

Povratak Noleta na prvo mesto desio se sedmog jula i osvajanja Vimbldona, a u 2014. godinu ima skor 18-5 sa igračima iz Top 10, dok je osvojio šest trofeja. Teniser iz Srbije prvi put na vrhu bio je četvrtog jula 2011. godine, a u Londonu se navršava 121. nedelja koju je Novak imao zvanje prvog reketa sveta.

Đoković se nalazi u grupi A u Londonu gde je sa tri pobede prošao u polufinale, dok su redom padali Marin Čilić, Stanislas Vavrinka i na kraju njegova redovna mušterija Tomaš Berdih, a trijumf nad Čehom mu je pečatirao prvu poziciju na ATP listi.

Komentari / 0

Ostavite komentar