УН укинуле имунитет судији Еулекса

Уједињене нације су укинуле делимични имунитет италијанском судији Франческу Флорију како би се омогућила истрага о наводима о корупцији унутар полицијске и правосудне мисије Европске уније на Косову (Еулекс),
изјавио је данас неименовани високи међународни званичник на Косову.

Србија 14.11.2014 | 16:57
УН укинуле имунитет судији Еулекса

Судија Флори је осумњичен да је примао мито како би обезбедио ослобађање косовских криминалаца док је био на служби у мисији Еулекс на Косову, рекао је неименовани званичник агенцији Асошиејтед прес.

Он је подсетио да су Еулексу мандат повериле Уједињене нације и истакао да се "имунитети морају укинути пре отпочињања судске истраге".

Судија Флори пориче оптужбе са којима се суочава, наводи АП.
ЕУ ће независном истрагом покушати да утврди да ли Еулекс заверенички забашурује корупцију о којој је своја сазнања у јавност изнела тужитељка Еулекса, закључује америчка агенција.

Канцеларија главног тужиоца Косова саопштила је данас да са пазњом прати последња дешавања у Еулексу након објављивања информација у медијима везаних за сумње о корупцији у тој мисији.

У саопштењу се наводи да је Канцеларија главног тузиоца Косова, у сарадњи са Еулексом, почетком 2014. године, предузела одређене радње везане за сумње да су носиоци судских функција и тужиоци из редова мисије укључени у коруптивне афере током обављања функција.

Коментари / 0

Оставите коментар