Радоњић о Топ 16: Нећу још о томе

Дан после победе у Шпанији, тренер црвено-белих Дејан Радоњић задовољно оцењује: "Корак смо ближи остварењу сна", али и подсећа на утакмице које следе, као и на повреду плејмејкера, због које је забринут.

Кошарка 14.11.2014 | 19:00
Радоњић о Топ 16: Нећу још о томе

И ове године, Црвена звезда Телеком направила је први евролигашки "брејк" у Виторији, на гостовању Лаборал Кући. И то убедљивије него прошле јесени.

Сјајном игром у победи над Лаборал Кућом, тим Дејана Радоњића направио је значајан корак ка Топ 16 фази. Према тренутној ситуацији, за пласман ће му сигурно бити довољне победе на домаћем терену над Нептунасом и Лаборал Кућом. И остали резултати ишли су у прилог играчима Звезде. Као да су их бирали.

Очекивано, шеф струке црвено-белих "спушта лопту на земљу".

"Пре почетка сезоне констатовали смо да ако верујемо у чуда она могу и да се остваре. Овом победом смо за корак ближи остварењу нашег сна, али сви морамо да будемо свесни да још ништа није готово, да је пред нама још пет утакмица против много озбиљних и тешких ривала. Морамо да останемо скромни и зато ни по коју цену не сме да дође до било каквог опуштања или еуфорије", упозорава Радоњић.

Звезда ће следећи меч играти против Галатасараја у петак, у Истанбулу, а потом ће дочекати Нептунас у Комбанк арени, 27. новембра. Затим ће путовати у Валенсију (5. децембар), па Атину (12. децембар), па ће у последњем колу угостити Лаборал Кућу на Новом Београду.

У четвртак увече, први резултати прегледа у Шпанији наговестили су да ће црвено-бели играти против Галатасараја без плејмејкера Стефана Јовића. Изнет је са паркета дворане у Виторији због повреде скочног зглоба, а недуго потом утврђено је да је доживео "само" дисторзију.

"Још немамо прецизне информације о стању његове повреде. Одмах са аеродрома, Стефан ће отићи на детаљне лекарске прегледе и тек после тога моћи ћемо да знамо степен озбиљности повреде и колико ће морати да одсуствује са терена", објаснио је тренер Звезде.

Лука Митровић, капитен екипе, и Велибор Радовић, Радоњићев асистент, рекли су у Шпанији да су црвено-бели одиграли против Басконије меч сезоне. Њихов шеф се слаже са том оценом и истиче неколико детаља:

"У сваком случају сам задовољан квалитетом игре. Свих 40 минута смо држали висок ниво концентрације. Играли смо одговорно у оба правца, са посебниим акцентом на веома чврстој одбрани, као и јако добро и паметно у нападу", додао је Радоњић.

Појединачни учинак играча ни после меча у Шпанији није хтео да истиче, мада је неизбежно морао да каже нешто и о игри сезоне немачког центра Маика Цирбеса (15 п, 7 ск).

"Радује ме чињеница да је то нешто по чему смо препознатљиви. У дуелу против Лаборал Куће је то био он, у наредном мечу можда неко други, али најважније је да растемо као тим и да представљамо снажан колектив", подвукао је тренер Звезде.

Наредну утакмицу, кошаркаши Црвене звезде Телеком играће у недељу од 19.00 часова, у хали Пионир, против Крке.

Коментари / 0

Оставите коментар