Radonjić o Top 16: Neću još o tome

Dan posle pobede u Španiji, trener crveno-belih Dejan Radonjić zadovoljno ocenjuje: "Korak smo bliži ostvarenju sna", ali i podseća na utakmice koje slede, kao i na povredu plejmejkera, zbog koje je zabrinut.

Košarka 14.11.2014 | 19:00
Radonjić o Top 16: Neću još o tome

I ove godine, Crvena zvezda Telekom napravila je prvi evroligaški "brejk" u Vitoriji, na gostovanju Laboral Kući. I to ubedljivije nego prošle jeseni.

Sjajnom igrom u pobedi nad Laboral Kućom, tim Dejana Radonjića napravio je značajan korak ka Top 16 fazi. Prema trenutnoj situaciji, za plasman će mu sigurno biti dovoljne pobede na domaćem terenu nad Neptunasom i Laboral Kućom. I ostali rezultati išli su u prilog igračima Zvezde. Kao da su ih birali.

Očekivano, šef struke crveno-belih "spušta loptu na zemlju".

"Pre početka sezone konstatovali smo da ako verujemo u čuda ona mogu i da se ostvare. Ovom pobedom smo za korak bliži ostvarenju našeg sna, ali svi moramo da budemo svesni da još ništa nije gotovo, da je pred nama još pet utakmica protiv mnogo ozbiljnih i teških rivala. Moramo da ostanemo skromni i zato ni po koju cenu ne sme da dođe do bilo kakvog opuštanja ili euforije", upozorava Radonjić.

Zvezda će sledeći meč igrati protiv Galatasaraja u petak, u Istanbulu, a potom će dočekati Neptunas u Kombank areni, 27. novembra. Zatim će putovati u Valensiju (5. decembar), pa Atinu (12. decembar), pa će u poslednjem kolu ugostiti Laboral Kuću na Novom Beogradu.

U četvrtak uveče, prvi rezultati pregleda u Španiji nagovestili su da će crveno-beli igrati protiv Galatasaraja bez plejmejkera Stefana Jovića. Iznet je sa parketa dvorane u Vitoriji zbog povrede skočnog zgloba, a nedugo potom utvrđeno je da je doživeo "samo" distorziju.

"Još nemamo precizne informacije o stanju njegove povrede. Odmah sa aerodroma, Stefan će otići na detaljne lekarske preglede i tek posle toga moći ćemo da znamo stepen ozbiljnosti povrede i koliko će morati da odsustvuje sa terena", objasnio je trener Zvezde.

Luka Mitrović, kapiten ekipe, i Velibor Radović, Radonjićev asistent, rekli su u Španiji da su crveno-beli odigrali protiv Baskonije meč sezone. Njihov šef se slaže sa tom ocenom i ističe nekoliko detalja:

"U svakom slučaju sam zadovoljan kvalitetom igre. Svih 40 minuta smo držali visok nivo koncentracije. Igrali smo odgovorno u oba pravca, sa posebniim akcentom na veoma čvrstoj odbrani, kao i jako dobro i pametno u napadu", dodao je Radonjić.

Pojedinačni učinak igrača ni posle meča u Španiji nije hteo da ističe, mada je neizbežno morao da kaže nešto i o igri sezone nemačkog centra Maika Cirbesa (15 p, 7 sk).

"Raduje me činjenica da je to nešto po čemu smo prepoznatljivi. U duelu protiv Laboral Kuće je to bio on, u narednom meču možda neko drugi, ali najvažnije je da rastemo kao tim i da predstavljamo snažan kolektiv", podvukao je trener Zvezde.

Narednu utakmicu, košarkaši Crvene zvezde Telekom igraće u nedelju od 19.00 časova, u hali Pionir, protiv Krke.

Komentari / 0

Ostavite komentar